Sucuri pentru eliminarea aciditatii din corp

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Sucuri pentru eliminarea aciditatii din corp

Tot ceea ce mancam si bem influenteaza in bine sau in rau pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, in timp ce altele ne alcalinizeaza. 
La nivel general, alimentele de origine animala precum carnea si produsele lactate, determina ca nivelele de aciditate sa creasca. in schimb, alimentele de origine vegetala precum fructele si legumele crude au proprietati alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este sa consumam in mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cat posibil insa, este important sa se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mancarurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

1. Suc de morcovi, mere si spanac
Pentru a preveni aparitia cancerului se recomanda consumul morcovilor, al merelor si al spanacului. Aceste ingrediente furnizeaza nutrienti pretiosi corpului, precum vitamina A, B si E si minerale importante precum calciu.

Ingrediente:
- 225 g de morcovi
- 2 pahare de apa (400 ml)
- sucul de la o jumatate de lamaie
- o jumatate de mar
- frunze de spanac dupa gust

Preparare:
Se vor mixa in blender aceste ingrediente pana se va obtine o textura similara celei a iaurtului.
Observatie: in unele cazuri, pentru a obtine o textura mai fina, poate fi necesar sa se adauge mai multa apa.

2. Suc de varza
Varza este o leguma care ne ofera nutrienti pretiosi precum proteine, hidrati de carbon, magneziu, potasiu si vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandta ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul si efectele sale nocive asupra sanatatii.

Ingrediente:
- 3 sau 4 frunze de varza
- ½ litru de apa
- suc de morcovi (optional)
- brocoli (optional)

Preparare:
Se vor mixa in blender frunzele de varza cu apa. Daca doriti sa minimizati putin gustul amar al acestui suc, puteti adauga suc proaspat de morcovi. De asemenea, daca adaugati brocoli, va veti bucura de mai multi nutrienti.

3. Suc verde
Asa cum am mentionat anterior, varza este un aliment care ofera multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar in acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adauga si alte ingrediente care aduc organismului proprietati nutritionale care impiedica formarea celulelor canceroase in corp.

Ingrediente:
- 2 sau 3 frunze de salata verde
- 2 sau 3 frunze de varza
- Frunze proaspete de spanac (dupa gust)
- Brocoli (dupa gust)
- 2-3 portocale coapte

Preparare:
Se vor mixa in blender ingredientele verzi impreuna cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adaugat dupa gust, deoarece unele persoane nu agreeaza gustul acestuia.
Observatie: Se recomanda ca acest suc sa fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietatile sale si pentru a fi mai usor de asimilat de organism.


4. Suc de rosii
Sucul proaspat de rosii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calitati antioxidante si contine licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale ca este o substanta care poate contribui la evitarea formarii celulelor cancerigene.

Ingrediente:
- 5 rosii coapte
- 1 tija de telina
- 1 castravete
- piper cayenne si sare marina (in cantitati mici)
- busuioc

Preparare:
Se vor mixa in blender toate aceste ingrediente si se va adauga busuioc (preferabil proaspat) pentru un plus de aroma.

5. Suc de mere, morcovi si ghimbir
in continuare, un suc pe baza de mere, morcovi si ghimbir care contribuie la minimizarea prezentei celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietati anticancerigene, de aceea se recomanda ca acesta sa fie folosit cat mai des. in plus, aceasta este o bautura care ofera energie corpului, avand in acelasi timp proprietati antiinflamatorii, antioxidante si relaxante.

Ingrediente:
- 5 mere
- 3 morcovi
- o bucatica de ghimbir crud

Preparare:
Se vor taia in bucati mici merele si morcovii. Apoi, se va adauga si ghimbirul dat in prealabil pe razatoare si se vor mixa toate ingredientele.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sucuri pentru eliminarea aciditatii din corp