Sucul de telina, lamaie si castravete scade colesterolul, trigliceridele si tensiunea arteriala

Posted by admin. on Tuesday, August 4, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Unul din cele mai renumite si eficiente remedii naturiste pe care specialistii in fitoterapie si medicii nutritionisti din intreaga lume le recomanda persoanelor care au trigliceridele si tensiunea mari, este sucul din tulpini de telina, castravete si lamaie.

Se stie ca atat frunzele, cât şi rădăcinile ţelinei au virtuţi vindecătoare excepţionale, prin bogăţia de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe, uşor asimilabile, care exercită efecte echilibrante asupra organismului uman, detoxifiante, reglatoare hormonal şi de reîntinerire generală. Sucul din frunze si tulpini proaspete de telina este insa mult mai activ decât sucul din rădăcini.

Pe langa proprietatile sale exceptionale impotriva bolilor cardiovasculare, sucul din tulpini de telina este si un excelent detoxifiant, are efecte deosebite atât intern în curatarea sangelui, reglarea hormonala şi febra, cât şi pe plan extern în tratarea acneei juvenilă rebele, psoriazis, eczeme alergice, vitiligo, sclerodermie si afecţiuni oftalmice. De mentionat că pentru a avea efectul scontat, timp de 1-2 ore după consumul sucului din aceasta reteta nu se ia nici un alt aliment.

Frunzele si tulpinile de telina se pot prelucra atat sub formă de suc dar si sub forma de macerat, având însuşiri diuretice, stimulatoare, afrodisiace, depurative, digestive şi antireumatismale. Este bine sa stii ca sucul de telina este si un excelent energizant, intrucat reface echilibrul electrolitic din organism si indeparteaza starea de oboseala cu care te poti confrunta in zilele aglomerate.

sursa: frunza-verde.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: suc de telina  lamaie  castravete  tensiunea arteriala  scade colesterolul