Sucul de spanac vindeca pancreatita cronica

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sucul de spanac se poate prepara în mai multe moduri: prin centrifugare, prin mi­xare si manual. Centri­fugarea este o mare consumatoare de materie prima, mai ales daca spanacul nu este proas­pat cules sau daca nu a avut apa su­ficienta în timpul vegetatiei, de aceea sunt preferate celelalte doua metode.

Preparare: Se pun în vasul mixerului 200 ml (un pahar) de apa, apoi se adauga gradat doua mâini de frunze de spanac taiate. Dupa ce spa­nacul este maruntit pâna formeaza o pasta, se pune într-un vas de ceramica si se lasa sa mace­reze 2-3 ore, dupa care se stre­coara. Su­cul se bea imediat dupa fil­tra­­re, pasta putând fi adaugata în mân­ca­rurile gatite.
Administrare: Pentru a avea un e­fect pu­ternic, sucul de spanac se bea pe stomacul gol, de preferinta dimineata. Pentru a-i îm­bunatati gustul (salciu), la început se poate combina cu putin suc de mor­cov si lamâie.

Ce afectiuni vindeca:

* Întaritor în regimul ali­mentar al copiilor, batrânilor si convales­cen­tilor: se bea un pa­har de suc pe zi, înainte de masa principala. Daca pro­voa­ca inapetenta sau o usoara stare de greata, se iau 1-2 felii de grepfruit sau lamâie.
* Pancreatita cronica, insufi­cienta pancreatica post-pancreatita: 100 ml suc proas­pat + 30 g polen api­col (pulbere) pe zi, pe sto­macul gol.
* Scorbut, rahitism: se bea o jumatate de litru de suc pe zi, timp de 21 de zile, în reprize, cu un sfert de ora înaintea meselor principale. Un efect mai puternic va fi obtinut daca vom com­bina 250 ml suc de urzica cu 250 ml suc de spa­nac.
* Anemie, de­mi­­ne­ra­lizare: se bea îna­intea meselor prin­cipale o com­bi­natie de su­curi: 100 ml suc de spa­nac + 100 ml suc de ur­zica.
* Astm bronsic, diabet zaharat: se beau dimineata pe stomacul gol 500 ml suc de spa­nac. Cura este de mi­ni­mum 30 de zile.
Contraindicatii: Nu se reco­man­da con­sumul unor mari can­titati de spanac în cazul persoanelor cu afec­ti­uni hepatice, reuma­tism, litiaza re­nala, in­flamatii intestinale.

sursa: formula-as.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sucul de spanac vindeca pancreatita cronica