Sucul de spanac si morcov: acest remediu este eficient pentru ciroza hepatica

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Boala ficatului gras este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale zilele noastre. Remedii pentru aceasta afectiune gasim fara doar si poate in natura. Iata cateva dintre ele:

Lemnul dulce este un remediu excelent pentru boala hepatica nealcoolica. Acest remediu este utilizat in preparatele ayurvedice pentru a vindeca bolile hepatice. Proprietatile antiinflamatoare ale plantei ajuta la calmarea hepatitei asociate cu inflamatia ficatului. Lupta, de asemenea, impotriva virusilor care provoaca hepatita si furnizeaza antioxidantii care ajuta la mentinerea sanatatii hepatice totale. Ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor virale si sa curete ficatul. Cand se transforma in acid gliciretinic, radacina de lemn dulce are un efect puternic anti-viral si antiinflamator, care ajuta la incetinirea leziunilor hepatice si atenuarea simptomelor asociate cu hepatita.

Radacina astragalus. Un compus activ numit lignina continut in boabele schisandra are un efect antioxidant asupra celulelor hepatice. Intr-un studiu, polizaharidele continute in radacina astragalus au fost combinate cu lignani din boabe de schisandra. Aceasta combinatie a fost eficienta pentru regenerarea celulelor hepatice.

Gentiana este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratamentul ficatului gras. Aceasta ajuta la lubrifierea ficatului, care actioneaza ca un purificator natural. Gentiana pot fi consumata zilnic pentru a scapa de ficatul gras si alte infectii. Amintiti-va ca femeile gravide nu trebuie sa utilizeze aceasta planta pentru a trata boala hepatica.

Semintele de papaya sunt foarte eficiente in tratarea cirozei hepatice. Acestea contin potasiu, calciu, proteine, fosfor, vitamine si carbohidrati care ajuta la hranirea organismului, ajuta la tratarea slabiciunii musculare si oboselii, scaderii nivelului ridicat al colesterolului si reduce inflamatia.

Morcovii sunt bogate in vitamina A, care ajuta la protejarea ficatului impotriva efectelor toxice din cauza substantelor chimice de mediu. De asemenea, reduc depozitele de grasimi din ficat. Acestea contin, de asemenea, fibre solubile care ajuta la curatarea ficatului si a colonului prin eliminarea deseurilor. Se amesteca o jumatate de cana de suc de spanac si o jumatate de pahar de suc de morcov, acest remediu este eficient pentru ciroza hepatica.

Activitatea fizica regulata stimuleaza digestia alimentelor si eliminarea grasimii corporale. Transpiratia ajuta la eliminarea toxinelor prin piele. Acest lucru reduce presiunea asupra ficatului.

Avocado si nuci. Daca doriti sa evitati boli de ficat, ar trebui sa includeti fructele de avocado si nuci in dieta. Glutationul prezent in avocado si nuci elimina toxinele acumulate in ficat.

Evitati alcoolul. Daca doriti sa pastrati ficatul sanatos, evitati alcoolul. 

Ghimbirul. Intr-un studiu publicat in Journal of Pharmaceutical Sciences in septembrie 2010, ghimbirul si cicoarea ar putea restabili leziuni hepatice si aduce compozitia sangelui la normal. Ghimbirul protejeaza impotriva fibrozei hepatice, parazitilor, ajuta la prevenirea si tratarea ficatului gras prin reducerea stresului oxidativ.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sucul de spanac si morcov: acest remediu este eficient pentru ciroza hepatica