Studiu: Ketchup-ul ar putea preveni cancerul la stomac

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii de la Universitatea Politehnica din Valencia, Spania, au facut noi descoperiri interesante cu privire la sosurile de rosii pentru gatit. Studiul sugereaza ca sosurile de rosii, inclusiv ketchup-ul, ne pot proteja corpul de cancer. Oamenii de stiinta au studiat cu atentie rosia si au descoperit ca sosurile preparate cresc nivelurile de bacterii sanatoase prezente in intestin.

Tomatele au un efect probiotic mult mai bun atunci cand sunt prajite intr-un sos, spre deosebire de consumul crud, informeaza gandul.info, care citeaza RSVP Live. Cercetatorii au analizat modul in care digestia afecteaza antioxidantii - care sunt responsabili cu protejarea celulelor - prezente in sosul de rosii. S-a descoperit ca sosul de rosii gatit este mai bun decat rosiile crude, deoarece gatitul pastreaza o substanta chimica numita licopen, care stimuleaza efectul probiotic si incurajeaza cresterea bacteriilor sanatoase in intestin.

In cadrul studiului, cercetatorii au examinat toate efectele extractelor de rosii pe care le au acestea asupra cancerului gastric. Rezultatele au aratat ca au incetinit capacitatea celulelor canceroase de a se raspandi si, in cele din urma, au dus la moartea celulei. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca rezultatele ar putea conduce la realizarea mai multor studii cu privire la prevenirea cancerului la stomac, precum si utilizarea dietei pentru sustinerea a tratamentelor conventionale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: studiu: ketchup-ul ar putea preveni cancerul la stomac