Sportul este necesar pentru o viata sanatoasa

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nu este niciun secret ca sportul este activitatea care ne ajuta sa ne mentinem in forma si sanatoase, fizic si psihic. Insa, din pacate, numarul persoanelor care practica exercitii fizice regulat este foarte mic. Daca nu esti destul de motivata, in cele ce urmeaza iti vom spune in ce moduri te ajuta.

Reduce stresul si anxietatea
Prin sport te deconectezi de la toate problemele de la munca, de la treburile casnice si de la toate situatiile care provoaca stres si anxietate. Acest lucru, impreuna cu capacitatea sa de eliberare de serotonina si endorfine, transforma antrenamentul fizic intr-un tranchizant natural care lupta impotriva stresului si a dezechilibrelor sistemului nervos.

Imbunatateste stima de sine
Toate activitatile sportive ne ajuta sa concuram sanatosi cu noi insine. Astfel, indeplinirea scopurilor noastre si activitatile din fiecare zi aduc un sentiment de mandrie si imbunatateste stima.

Stimuleaza metabolismul
impreuna cu o alimentatie sanatoasa, exercitiile fizice sunt cheia pentru un metabolism activ si, implicit, o greutate corporala sanatoasa. Mai mult, sportul creste nivelul de energie si stimuleaza arderea grasimilor depozitate in diferite parti ale corpului, plus ca este intarita masa musculara.

Imbunatateste capacitatea creierul
Sportul produce un echilibru intre corp si minte, oferind beneficii asupra sanatatii creierului. Coordonarea, de exemplu, este necesara in realizarea activitatii fizice si trecerea la un alt exercitiu serveste ca un antrenament pentru creier. In plus, prin optimizarea fluxului sanguin, oxigenarea celulelor creierului creste. Din acest motiv, performanta mentala si concentrarea se imbunatatesc.

Previne afectiunile cardiovasculare
Indiferent daca exista sau nu un factor de risc pentru dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare, sportul te poate ajuta sa imbunatatesti sanatatea inimii, arterelor si circulatiei sangvine. Exercitiile sunt strans legate de mentinerea sub control a nivelului de colesterol si prevenirea problemelor cronice, cum sunt atacul de cord si insuficienta cardiaca. 

Previne imbatranirea
Se spune ca sportul este cel mai bun aliat antiimbatranire. Beneficiile sale asupra corpului impiedica deteriorarea prematura a tesuturilor. In plus, previne diferite afectiuni care pot sa apara odata cu inaintarea in varsta. in timpul antrenamentului fizic sunt activate functiile metabolismului, circulatiei si sistemului limfatic. Acestea lucreaza impreuna pentru a mentine celulele sanatoase si le protejeaza de efectele negative ale toxinelor. Daca inca nu faci sport, incepe incet cu exercitii usoare pana devin parte din rutina zilnica.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sportul este necesar pentru o viata sanatoasa