Specialistii au decis: Creierul femeii este mult mai...

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru creier femeie

Womensday.com a scris despre ce au gasit specialistii americani de la Clinica Amen, din Newport Beach, California (SUA), despre creierul femeii si ofera mai multe detalii in acest sens.

Oamenii de stiinta au studiat activitatea cerebrala in cazul a peste 46.000 de persoane, in speranta ca vor intelege cum influenteaza tulburarile neurologice creierul femeilor si al barbatilor. De exemplu, ei au descoperit ca barbatii prezinta un risc mai mare de a dezvolta ADHD, afectiune care se manifesta prin deficit de atentie si hiperactivitate, iar femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie, Alzheimer si anxietate.

Se concentreaza mai bine si iau decizii mai repede
Dupa ce au pus intrebari participantilor la studiu, unii cu probleme psihiatrice, altii sanatosi, si au testat nivelul sangvin din creier din timpul odihnei, expertii au tras concluzii. Se pare ca exista diferente clare in ceea ce priveste activitatea cerebrala la femei si la barbati.

Astfel, femeile prezinta mai multa activitate in zona cortexului prefrontal, care este responsabila cu luarea deciziilor, puterea de concentrare si controlul impulsurilor. Descoperirile facute explica de ce femeile sunt mai empatice, mai intuitive, colaboreaza mai bine cu ceilalti si cunosc mai bine tainele autocontrolului.

Isi stapanesc mai bine foamea si setea
Creierul femeii a aratat o crestere semnificativa a fluxului de sange in zona limbica, partea care controleaza functiile de baza, cum ar fi setea si foamea, si se crede ca acest lucru influenteaza sentimentul de atasare si de a fi parinte.

Pe de alta parte, in timp ce la femei s-a constatat o crestere generala a activitatii cerebrale, la barbatii s-au inregistrat anumite atuuri in unele regiuni ale creierului. Spre exemplu, rezultatele sugereaza o utilizare mai buna a memoriei vizuale si a centrilor vizuali, care proceseaza lucruri care tin de chipuri, obiecte si culori.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: specialistii au decis: creierul femeii este mult mai...