Spalatul mainilor, mai eficient decat vitamina C pentru prevenirea racelilor

Posted by Alin Marinescu on Friday, October 23, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Pe langa alimentatie sanatoasa, somn suficient si miscare, in prag de iarna este bine sa tii si de alte sfaturi ca sa previi imbolnavirile de sezon.

Spalatul pe maini are o actiune profilactica mai eficienta impotriva pandemiilor de gripa sau a virozelor respiratorii decat administrarea vitaminei C sau a altor antioxidanti naturali sau artificiali, conform studiilor emise de German Intitute for Quality and Efficiency in Health Care. Boli serioase precum meningita, bronsiolita, hepatita A si diferite tipuri de diaree infectioasa pot sa fie prevenite prin simpla activitate de spalare a mainilor. Asadar, spala-te pe maini cat mai des posibil: de cate ori atingi bani, balustrada, bara din autobuz, alte persoane etc.

Aeriseste!

O mare greseala pe care o facem cu totii atunci cand temperaturile scad este sa ne incalzim exagerat locuintele, birourile... Aerul uscat, datorat incalzirii, poate da peste cap sistemul imunitar. De aceea este importata aerisirea cu regularitate a casei si a biroului.

Reducerea fumatului

Fumatorii trebuie sa reduca drastic consumul de tigari pe timp de iarna, caci acest viciu scade considerabil imunitatea si inhiba apararea antiinfectioasa a traheei si bronhiilor.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: spalatul pe maini  preventie imbolnaviri  raceala  trucuri gripa  stiri din sanatate