Solutii pentru tratarea urticariei

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 19, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru urticare

În cele mai multe situații, urticaria este declanșată în urma contactului direct al pielii cu anumite substanțe alergene. Însă și stresul poate fi de vină pentru apariția acestei probleme de sănătate.
Se manifestă sub forma unor pete roz-roșii, oriunde pe suprafața pielii corpului și poate avea un aspect “urzicat”.De multe ori apar și bubițe însoțite de mâncărime și arsuri.
Reacția alergică nu este doar o problemă de ordin estetic, ci una care poate avea consecințe grave, de exemplu, poate să provoace un șoc anafilactic.
Alteori, urticaria poate să cauzeze dificultate în respirație, dureri de încheieturi, contracturi musculare, migrene, stări febrile, senzație de sufocare, secreții nazale abundente, scăderea tensiunii arteriale.
Pe scurt, de la urticarie se poate ajunge, dacă nu se urmează un tratament adecvat, la complicații grave, cum sunt coma și chiar stopul cardiac.

De ce apare
Cel mai adesea, afecțiunea apare din cauza histaminei, substanța care poate fi introdusă în organism prin anumite alimente, dar care poate fi secretată și de corp și produce o erupție cutanată. Această erupție este însoțită de inflamație și prurit.
Există și cazuri când urticaria apare de la infecțiile netratate, cum sunt cele în gât, infecțiile genitale, urinare, dar și infecțiile virale pot fi responsabile pentru declanșarea bolii.
Dacă la adulți lucrurile sunt mai complicate, la copii urticaria apare de la simple răceli.

Mâncarea alterată, principalul vinovat
Pe lista cu alimente care au potențial alergen se numără ouăle, arahidele, peștele, fructele de mare, scoicile, nucile, dar și migdalele, alunele și fisticul. De asemenea, laptele poate creea reacție alergică, mai ales în cazul copiilor.
Din păcate, urticaria poate fi cauzată și de consumul unor alimente stricate. În cazul acesta, microbii din mâncarea alterată intră în reacție cu proteinele din mâncare și produc histamină.
În acest caz, peștele este cel mai periculos. Mai ales cel necurățat, care are multe bacterii în tubul digestiv, iar acestea produc o cantitate mai mare de histamină.
De fapt, cu cât sunt mai alterate, cu atât alimentele produc mai multă histamină. Pentru a evita apariția urticariei, este bine să îndepărtezi rapid intestinele peștilor.

Și aspirina favorizează apariția urticariei
Unele tratamente medicamentoase dau sensibilitate și creează un mediu propice dezvoltării acestei afecțiuni.
Printre cele mai frecvent folosite pastile care pot provoca urticarie se numără aspirina și penicilina, lor adăgându-se și medicamentele cum sunt diureticele, unele anestezice și antibiotice.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cauze urticarie  solutii urticarie  tratament urticarie  de ce apare urticaria  stiri din sanatate