Solutii naturiste pentru pancreatita

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pancreatita

Pancreatita este inflamatia pancreasului ce poate fi produsa de calculi biliari, alcool, diferite medicamente, anumite infectii virale si enzime digestive si este posibil ca în timp, sa se dezvolte insuficienta pancreatica exocrina (diaree si scadere în greutate datorate digestiei necorespunzatoare a alimentelor) sau endocrina (diabetul zaharat).

Cu un regim adecvat si cu aportul urmatoarelor ceaiuri putem reveni la o buna functionare a pancreasului, astfel:

- Ceai din 200 de grame de galbenele, 100 de grame de urzica, 100 de grame de coada-soricelului din care facem un amestec, îl depozitam in pungi de hartie si luam cate o lingurita din acest amestec pentru o cana de apa fiarta.

Se bea o înghititura la fiecare sfert de ora pana in prima zi, apoi cate doua la sfert de ora....etc...pana ajungem sa bem cate 1-2 litri pe zi, ceea ce va coincide cu echilibrarea functiei pancreatice.Ceaiul se poate prepara pentru toata ziua si se pastreaza la loc racoros din care luam cate o cana.

- Obligeana - o lingurita rasa de planta se lasa peste noapte la macerat într-o cana de apa rece, dimineata se filtreaza. O înghititura din acest ceai se ia cu putin timp înainte si dupa fiecare masa în total 6 înghitituri pe zi si atat!!!!

- Se mai poate utiliza ceaiul din Lichenul de piatra (Cetraria islandica) care stimuleaza secretia pancreatica.
Se prepara un macerat scurt dintr-o lingurita de planta la cana de apa, care se fierbe 5 minute, se lasa acoperit 10 minute, se strecoara, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, se lasa o ora pentru neutralizare.

Trebuie sa se bea cate trei cani de ceai rece pe zi.

Aveti grija oameni buni, pentru ca pancreatita este foarte periculoasa daca nu este tratata cu grija si responsabilitate!

sursa:secretele.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: solutii naturiste pentru pancreatita