Solutii naturiste pentru ameliorarea varicelor

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei. Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic. Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii. Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decit cele varicoase. Deasemenea, sunt putin simptomatice si de obicei nu necesita decat tratament cosmetic.

In cele mai multe cazuri imbolnavirea venelor superficiale este rezultatul unei boli a sistemului venos din profunzimea piciorului, afectiune numita insuficienta venoasa. Boala varicoasa apare din cauza slabirii rezistentei peretelui venos si functionarii neadecvate a valvelor venoase. Datorita gravitatiei, cantitatea de sange din venele membrelor inferioare se mareste, determinind cresterea in volum a venelor superificiale ale piciorului, ceea ce face ca in timp acestea sa devina mai lungi, proeminente, sinoase, ingrosate si dureroase.

In cazul bolnavilor care sufera de varice si ulcer varicos, tratamentele externe se fac cu: - comprese din frunze de alun sau seminte de in, fierte timp de 10-20 minute si aplicate pe zonele cu varice; - comprese din amestecuri de plante in care intra, in proportii variate, flori de musetel si lavanda, frunze de alun si rozmarin, herba de coada-calului si sunatoare, conuri de hamei din care se prepara o infuzie concentrata; - cataplasma cu frunze de varza proaspete sau murate pentru decongestionarea si revitalizarea tesuturilor lezate prin ulceratii; - cataplasma din amestec cu flori de galbenele si coada-soricelului, frunze de urzica, salvie si rozmarin, herba de coada-calului; - cataplasma cu terci de coada-calului si argila rece;

Se mai pot folosi: bai de picioare cu infuzie din frunze tocate de nuc, papadie, urzica si ace de brad, herba de coada-calului; - bai de maini si de picioare cu un amestec, in parti egale, din flori de trandafir rosu, paducel, maturi si coada-soricelului si frunze de patlagina; - unguent din flori de galbenele si fructe macinate de castan, aplicate pe zonele ulcerate. in ulcerul varicos se foloseste o solutie alcoolica 5% de propolis care se pulverizeaza pe rana timp de 3-4 minute, cu repetare in 10-20 sedinte pana la cicatrizare si vindecare definitiva. Dupa pulverizare se aplica un pansament cu unguent din propolis (20% in vaselina).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: solutii naturiste pentru ameliorarea varicelor