Solutii naturale pentru tratarea balonarilor

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 19, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru balonare

Mesele imbelsugate isi spun cuvantul asupra starii noastre fizice, balonarile fiind una dintre cel mai des intalnite probleme de sanatate in aceasta perioada a anului.
Desi cel mai bun remediu impotriva balonarii ar fi sa mancam mai putin, sa aplicam mai multa masura in alimentatia zilnica, cei dintre noi care nu au reusit sa respecte aceasta regula au la indemana trei solutii venite de la mama natura.

Infuzie de scortisoara macinata

Scortisoara ajuta atat la tratarea racelilor, cat si la atenuarea problemelor aparute la nivelul aparatului digestiv. Remediul impotriva balonarii pe baza de scortisoara consta intr-o infuzie cu condimentul macinat. Vestea buna este ca putem bea vin fiert cu scortisoara macinata. De altfel, 50 de grame de scortisoara macinata intr-un litru de vin fiert ajuta la atenuarea balonarii si a constipatiei.

Ceai de lavanda

O lingurita de lavanda uscata intr-o cana cu apa fierbinte ajuta secreta bilei, din acest motiv fiind indicat acest ceai de infuzie dupa mesele imbelsugate din perioada sarbatorilor. Lavanda este recomandata atunci cand suntem balonati, cand avem o digestie prea lenta sau ingreunata de alimentele consumate, dar si cand suferim de migrene cauzate de excesele de Sarbatori.

sursa: lyla.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: balonare  remedii naturiste  stiri din sanatate