Solutie inedita pentru persoanele care sufera de obezitate

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru persoane obeze

Cercetatorii au pus la punct o procedura mai putin obisnuita, insa cu rezultate vizibile. E vorba de un balon care trebuie inghitit de pacienti si care odata ajuns in stomac da senzatia de satietate.
Noul tratament pare destul de bizar la prima vedere: persoana care vrea sa slabeasca trebuie sa inghita o capsula mica, in care se afla un balon, pe care un medic il umfla apoi cu un gaz pe baza de azot, printr-o sonda atasata pilulei respective, potrivit livescience.com.

Odata balonul umflat, el va face persoana in cauza sa se simta plina mai repede, spun cercetatorii, care au prezentat studiul intr-o conferinta stiintifica de specialitate axata pe bolile digestive.

Expertii au facut un experiment. 185 de persoane obeze au urmat tratamentul inedit, inghitind in total trei baloane, cate unul la trei saptamani. Dupa trei luni, dispozitivele au fost scoase din stomac.

Un grup separat de 181 de oameni a urmat o procedura similara, doar ca pilulele ingerate de voluntari nu contineau baloane cu gaz. Pacientilor nu li s-a spus insa acest lucru, medicii lasandu-i sa creada ca si lor li se aplica tratamentul de care a beneficiat primul grup.

Ambele grupuri au urmat apoi un regim alimentar pentru slabire. Dupa sase luni, rezultatele au fost insa diferite. Participantii care au primit capsulele cu baloane au slabit in medie sase-sapte procente, in timp ce voluntarii din grupul care a primit pilulele false, doar 3,5%.

Cercetarile arata ca procedura pe baza de baloane umplute cu gaz ii poate ajuta pe pacienti sa slabeasca aproape de doua ori mai mult decat atunci cand urmeaza o procedura obisnuita, spune co-autoarea studiului, dr. Shelby Sullivan, de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Washington.

Acest lucru este important, subliniaza cercetatoarea, pentru ca pierderea in greutate este foarte dificila, iar multi oameni nu reusesc sa-si atinga obiectivul, printr-un regim alimentar si prin exercitii fizice.

Cei care-si freaca deja palmele de bucurie trebuie sa stie insa ca procedura pe baza balonului umplut cu gaz are si unele efecte secundare: crampe abdominale si stari de greata. Totusi, aproape toti voluntarii din experimentul amintit au spus ca aceste efecte secundare au fost slabe sau cel mult moderate, mai sustin cercetatorii.

Sa precizam ca tratamentul acesta nu este aprobat de autoritatile sanitare americane, in timp ce in Mexic si cateva tari europene el este permis de lege.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: solutie inedita pentru persoanele care sufera de obezitate