Solutie impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru plasture cu ace minuscule

Un plasture cu ace minuscule ar putea încetini aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice. Acesta trimite medicamentele direct în sange, iar procedeul nu e deloc dureros. Majoritatea medicamentelor se administreaza oral, iar acest lucru este o problema, spun cercetatorii britanici.

Pentru ca o mica parte din compusul activ al pastilei respective ajunge de cele mai multe ori si în colon, iar acolo se dezvolta în cele din urma bacterii rezistente la antibiotice. Problema poate fi evitata daca tratamentul este administrat intravenos, doar ca nu multi pacienti vor sa fie întepati.

Aici intervine plasturele cu multe ace minuscule, care penetreaza primul strat de piele al pacientului, se dizolva si elibereaza apoi continutul direct în sange. Plasturele a fost deja testat pe 10 voluntari, cu o forma de placebo. Urmatoarele teste vor stabili daca poate furniza doza corecta de antibiotice.

Cele mai multe cazuri, infectia cu CRE apare la oamenii spitalizati sau aflati intr-o unitate de ingrijire medicala, un azil de batrani, de pilda. Bacteria poate fi dificil de eliminat de pe instrumentele medicale, catetere sau tuburi respiratorii, chiar si dupa ce sunt curatate. Un asemenea caz a avut loc in California recent, dupa ce doctorii au folosit endoscoape contaminate pe pacienti. Aceste bacterii pot cauza infectii ale sangelui ce pun viata in pericol, iar tratamentele pentru combaterea lor nu sunt inca eficiente 100%.

Un alt exemplu este al unei femei din statul american Nevada care a fost ucisa de o superbacterie, care s-a dovedit a fi rezistenta la toate antibioticele disponibile in Statele Unite. Starea pacientei a fost considerata incurabila, dupa ce medicii americani au testat 26 de antibiotice, incercand sa o salveze. Eforturile lor au fost insa in zadar, deoarece pacienta a murit in septembrie 2016. Femeia, aflata in jurul varstei de 70 de ani, se intorsese de putin timp in Statele Unite, dupa o vizita prelungita in India, potrivit Buletinului saptamanal Morbidity and Mortality intocmit de CDC, noteaza ziare.com.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: solutie impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice