Slabeste sigur cu compot

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru compot

Compotul este un deliciu pentru orice copil, dar stiai ca poate fi aliatul tau pentru o silueta de vis ? Nu pot spune ca exista o dieta stricta doar pe baza de compot, dar pot spune cu certitudine ca daca este consumat regulat te poate scapa de cateva kilograme in plus. Partea minunata este ca poti consuma compot in orice anotimp si nu ai un interval anume sa-l consumi ca in cazul altor diete stricte.
 
Sunt sigura ca multi care vor sa slabeasca sunt reticenti cand vine vorba de consumul de compot, intrucat au impresia ca acesta este plin de zaharuri. Este si acesta un punct de vedere, dar ca sa slabesti trebuie sa alegi fructele potrivite si sa eviti zaharul. Trebuie sa-ti spun ca la inceput te poti simti obosit si slabit si asta pentru ca organismul tau are nevoie sa se adapteze la noile schimbari alimentare. Sa nu uitam ca este vorba despre o dieta hipocalorica, nu ai voie sare, dulciuri si nici prea multa proteina animala.

Cum se tine dieta cu compot? 

Nu pot spune ca se tine foarte greu dieta pe baza de compot. Sunt cateva reguli de respectat, dar nu imposibile. Trebuie sa consumi foarte multe lichide in afara de compot, respectiv fresh-uri din fructe homemade, apa aromatizata din legume si fructe, limonada neindulcita, ceaiuri neindulcite si zeama de supa. Nu conteaza ca supa este din carne de pui sau din legume, se recomanda doar zeama pentru consum. Asta va ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la tratarea retentiei de apa.
 
Compotul poate fi din orice tip de fruct, cu conditia sa nu contina zahar, dar ca sa fii sigur ca ai rezultate, poti alege fructe ce contin putine zaharuri. Nu te sfatuiesc sa cumperi compot gata facut din supermarket-uri. Acestea sunt pline de aditivi, conservanti si zaharuri cat cuprinde si nu cred ca mai are rost sa spun ca nu sunt calitative din punct de vedere nutritional. Nu este foarte greu sa-ti faci compot acasa. Nu ai nevoie decat de 2 litri de apa si 1 kilogram de fructe la alegere pe care le pui la fiert. Nu adauga deloc zahar la fierbere. Iti dai seama ca compotul este gata atunci cand observi ca fructele sunt moi. Zeama de compot o poti consuma pe tot parcursulzilei, iar daca vrei sa ai mereu compot proaspat, fa-l zilnic sau la 2 zile.
 
Este o dieta restrictiva asa ca se poate sa ai nevoie si de putina carne si legume. Ai voie putina carne de peste sau pui la grill sau fiarta si legume precum verdeata, morcovi, telina, ardei grasi si rosii.

Iata cum ar arata meniul pe o zi: 

Dimineata – cate o cana de compot la fiecare 2 ore
Pranz – un bol cu supa de pui si legume si o cana de compot sau o salata cu piept de pui
Cina – 1-2 boluri de supa de legume si compot pana te pui la somn 

Cum previi acumularea kilogramelor dupa dieta cu compot?
Tine minte ca dieta cu compot este una cu rezultate rapide, asta insemnand ca poate obosi putin organismul asa ca este bine sa nu o tii mai mult de 2 saptamani. Problema cu dietele restrictive este ca te bucuri ca ajungi la silueta dorita, dar cand se incheie dieta apare efectul yo-yo si repui acele kilograme date jos intr-un numar si mai mare. 
 
Ca sa evitam acest aspect neplacut, este bine sa incluzi treptat in alimentatie si alte alimente, dar cu conditia sa fie sanatoase si sarace in calorii. De asemenea, nu uita sa alegi alimente satioase ca sa nu cazi prada gustarilor nesanatoase intre mesele principale. In rest, ai grija sa eviti dulciurile, sucurile carbogazoase, produsele fainoase, alcoolul si grasimile.
 
Miscarea este foarte importanta si ar fi ajutat la rezultate si mai bune pe timpul dietei, dar pentru ca este atat de restrictiva, cu siguranta nu ai fi avut energia necesara sa practici un sport sau sa tragi din greu la sala de fitness. Dupa incheierea dietei nu mai ai scuza si trebuie sa faci zilnic exercitii fizice acasa, asta daca nu iti permite timpul sau bugetul sa mergi la sala. O alta idee buna este sa alegi o activitate care ajuta la arderea caloriilor si care iti va da o stare de spirit buna.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: slabeste sigur cu compot