Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a gati somonul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru file de somon

Somonul salbatic
este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 care aduc beneficii pentru sanatatea inimii, a pielii si a creierului. Este foarte important sa verifici sursa de pescuit, optand pentru somonul salbatic in defavoarea celui de crescatorie, care este toxic din cauza pesticidelor puternice folosite.

Daca iti place sa prepari acasa somon, trebuie sa nu sari peste acest lucru inainte de a-l gati! Inainte de a-l condimenta este foarte important sa folosesti o penseta cu care sa inlaturi cu mare grija toate oasele. Astfel, vei putea savura in liniste bucata de somon dupa ce l-ai preparat, fara sa mai ai probleme cu oasele.

Cum sa inlaturi cu atentie oasele din fileul de somon

Ai nevoie de o penseta pe care sa o folosesti pentru bucatarie, cu ajutorul careia poti sa scoti cu usurinta toate oasele din bucata de somon. 

1. Pune bucata de somon pe o farfurie sau un tocator, cu pielea in jos.

2. Treci cu mana peste bucata de somon pentru a constata unde se simt oasele.

3. Atunci cand ai depistat un os, apuca-l cu penseta astfel incat sa-l extragi cu mare grija ca sa nu rupi carnea.

4. Continua sa folosesti acelasi truc, tragand osul in sensul in care iese cel mai usor, pana cand ai scapat de toate oasele.

Dupa ce ai trecut de acest pas foarte important, poti sa-l condimentezi si sa-l prepari pe gratar sau la cuptor pentru a obtine un somon delicios si suculent. Merge de minune alaturi de broccoli, piure de conopida, amestec de legume mexicane, sparanghel tras in unt sau spanac.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: singurul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a gati somonul