Sindromul ovarelor polichistice – remedii naturale

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Sindromul ovarelor polichistice – remedii naturale

Sindromul ovarelor polichistice este o problemă care atrage după sine altele, cum ar fi ciclul menstrual neregulat, infertilitate, dureri pelvine, pilozitate excesivă, creștere în greutate, acnee etc.
Sindromul ovareor polichistice este cauzat de o disfuncție endocrină asociată și cu riscul sporit de a dezvolta rezistență la insulină, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, hipercolesteromie și boli de inimă. De aceea, este vital ca problema să fie diagnosticată la timp.

Sindromul ovarelor polichistice poate fi ținut sub control

Chiar dacă nu există un tratament care să vindece boala, ea poate fi ținută sub control. Sunt de folos și remediile naturale simple, și medicația alopată. Este foarte important ca, dacă suferi de ovare polichistice, să faci anumite schimbări în stilul de viață. Astfel, vei reduce gravitatea simptomelor și vei reduce incidența complicațiilor. Iată mai jos câteva remedii simple pentru a trata ovarele polichistice. Ține cont că trebuie, mai întâi, să mergi la doctor pentru un diagnostic exact și pentru a primi un tratament.

Scorțișoara reglează ciclul menstrual

Cercetătorii americani de la Columbia University au descoperit că un consum crescut de scorțișoară reglează frecvența ciclurilor menstruale. Un alt studiu arată că acest condiment poate reduce rezistența la insulină la femeile cu ovare polichistice.

Cum o consumi:

adaugă o linguriță de pudră de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. Poți îndulci cu miere (dacă nu ai probleme cu glicemia), atunci când băutura a ajuns la o temperatură la care poate fi băută. Bea acest ”ceai” zilnic timp de câteva luni;
poți adăuga scorțișoară în alimentația zilnică. De exemplu, poți amesteca puțină scorțișoară în muesli, iaurt, brânză dulce, gem etc.
Notă: Nu consuma mai mult de două lingurițe de scorțișoară pe zi.

Semințele de in tratează sindromul ovarelor polichistice

Semințele de in pot combate sindromul ovarelor polichistice și ajută la scăderea nivelului hormonilor androgini. În plus, conțin o cantitate mare de fibre solubile. De aceea, combat constipația și scad nivelul de colesterol din sânge. Acizii grași omega 3 pe care îi conțin ajută la reducerea inflamațiilor, scad tensiunea arterială și reduc riscul bolilor de inimă.

Cum le consumi:

Amestecă una-două linguri de semințe de in proaspăt măcinate (prin râșnița de cafea) într-un pahar cu apă. Bea acest amestec zilnic pentru mai multe luni.
Pune semințe de in în salate, smotthi-uri sau supe.
Menta creață reduce pilozitatea în exces
Ceaiul de mentă creață (Mentha crispa) ajută în tratamentul ovarelor polichistice prin proprietățile sale anti-androgenice. Cercetările arată că acesta ajută la reducerea hirsutismului (excesul de păr corporal).

Cum prepari ceaiul de mentă creață:

Se lasă la infuzat o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se bea zilnic timp de câteva săptămâni.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sindromul ovarelor polichistice – remedii naturale