Sindromul incurabil care afecteaza tot mai multi tineri

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sindromul oboselii cronice

Specialistii sunt în alerta. Un nou sindrom periculos, pentru care nu exista niciun fel de tratament, afecteaza într-un mod extrem de grav tinerii. Femeile sunt cele mai expuse.

În cadrul studiului realizat de Facultatea de Medicina a Universitatii Standford si publicat în revista stiintifica Proceedings of the National Academy of Sciences, au fost analizate probe de sange de la 192 de pacienti si 392 de persoane sanatoase. Pacientii inclusi în studiu au manifestat simptome pe o durata de peste zece ani.

Sindromul oboselii cronice provoaca, la unii pacienti, simptome asemanatoare gripei si bolilor inflamatorii, în timp ce la altii, simptomele pot fi cardiace, mintale, digestive, musculare, sensibilitatea ganglionilor limfatici si nu numai, spune Jose Montoya, profesor de boli infectioase la Stanford si autorul principal al studiului.

Autorii studiului spera ca descoperirile lor sa îmbunatateasca tratamentul si diagnosticul bolii.

În Statele Unite, peste un milion de persoane sufera de acest sindrom, cunoscut si sub denumirea de encefalomielita mialgica.

De la începutul acestui an, în Norvegia, o tara cu o populatie de 5 milioane de locuitori, aproximativ 270 de elevi si studenti au abandonat scoala din cauza acestui sindrom.

Nu s-a gasit înca un tratament eficient pentru aceasta boala, conform observator.tv. Din motive necunoscute, sindromul persista multi ani si afecteaza în principal adolescenti cu varste între 15 si 20 de ani si adulti cu varste între 30 si 35. Trei din patru pacienti sunt femei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sindromul incurabil care afecteaza tot mai multi tineri