Simti acest gust fara sa mananci nimic? Poti fi gravida sau poti suferi de dementa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gust metalic in gura

Din moment ce nu rontaim în mod normal la monede si nu ne mancam cu totii unghiile, a avea un gust metalic în gura nu este normal.

Un gust metalic însotit de alte simptome poate fi un semnal de alarma care sa arate boli precum diabetul, probleme cu ficatul sau chiar cedare a rinichilor.

Nu va speriati însa, aceste grave probleme de sanatate sunt rareori cauza gustului metalic, ci mai degraba urmatoarele motive sunt de vina, noteaza healthline.com:

Suplimentele alimentare
Suplimentele care contin metale grele precum zinc, crom, fier, calciu sau cupru pot provoca un gust metalic. Se presupune ca acest gust trece odata cu stoparea medicamentatiei sau cand organismul proceseaza suplimentele, daca însa nu dispare, atunci trebuie sa te asiguri ca nu iei mai mult decat este cazul.

Anumite medicamente
Anumite grupuri de medicamente sunt absorbite de organism în totalitate, apoi ajung din nou în gura prin saliva. Printre acestea se numara antibioticul tetraciclina, lithium si allopurinol, medicament pentru guta. Alte medicamente, precum antidepresivele, usuca gura si mentin aerul statut din interior, ceea ce afecteaza gustul în general.

Stare de graviditate
Unele femei gravide acuza un gust metalic, mai ales la începutul sarcinii. Cauza este necunoscuta, dar exista pareri care sustin ca gustul metalic este cauzat de modificarile hormonale din timpul sarcinii timpurii. Alti psecialisti sustin însa, ca o posibila explicatie ar fi cresterea simtului mirosului, un simptom asociat frecvent cu sarcina.

Alergii alimentare
Gustul metalic a fost identificat ca un simptom al unor alergii alimentare. Daca aveti un gust distorsionat dupa ce ati consumat un tip de alimente, cum ar fi molustele sau fructele cu coaja lemnoasa, este posibil sa aveti o alergie alimentara. Vorbiti cu medicul dumneavoastra daca simptomele persista.

Expunerea la chimicale
Daca respiri aer contaminat cu mercur vei simti, probabil pentru cateva zile, un gust metalic.

Igiena precara
Problemele cavitatii bucale, cum ar fi cariile, gingivita si paradontoza sunt de obicei provocate de necuratarea corespunzatoare a dintilor si nefolosirea atei dentare. Daca nu este tratat medicamentos de catre un medic specialist, gustul metalic astfel instalat va persista.

Infectie respiratorie
Chiar daca este temporar, un gust ciudat poate aparea din cauza unor afectiuni precum sinuzita sau raceala.

Dementa
Dementa afecteaza nervii creierului si îl atinge pe acela responsabil de inducerea gustului. În acest fel, cineva care sufera de aceasta boala poate simti un gust metalic.

Tratamentele anti-cancer
Chimioterapia si radioterapia pot induce pacientilor un gust metalic în gura.


In : Stiri din Sanatate 


Tags: simti acest gust fara sa mananci nimic? poti fi gravida sau poti suferi de dementa