Simptomele unui nivel crescut de colesterol

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 19, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru colesterol marit

Colesterolul este un tip de grăsime prezent în toate celulele corpului și a cărei funcții este necesară pentru funcționarea optimă a organismului.
Printre principalele funcții ale colesterolului se numără formarea acizilor biliari, care sunt responsabili pentru digestia grăsimilor. În plus, colesterolul are legătură cu formarea hormonilor sexuali și tiroidieni determinați.
Totuși, deși colesterolul este necesar pentru buna funcționare a mai multor organe, el se poate transforma într-un dușman pentru sănătate atunci când nu este ținut sub control.
Marea problemă este că multe persoane nu sunt conștiente că au un nivel ridicat de colesterol, deoarece este greu de detectat din cauza lipsei de simptome. În consecință, pot apărea probleme serioase la nivelul ficatului și sistemului cardiovascular.
De exemplu, există un risc crescut de a dezvolta ateroscleroză, o boală care implică acumularea de colesterol și alte lipide în exces pe pereții arteriali, provocând astfel probleme în circulația fluxului de sânge către inimă.

Simptomele unui nivel crescut de colesterol

Până în prezent, nu a fost identificat un simptom evident care să ajute la identificarea unui nivel ridicat de colesterol, ci doar prin intermediul analizelor de sânge.
Însă, experții în sănătate au alcătuit o listă cu simptomele recurente legate de această afecțiune. Iată care sunt acestea!

- O anumită senzație de greutate și dureri în zona pelviană și a vezicii urinare;
- Gură uscată însoțită de halitoză (respirația urât mirositoare);
- Senzație de greutate resimțită la nivelul stomacului și dificultatea de a digera, mai ales după consumul de alimente bogate în grăsimi;
- Indigestie și gaze stomacale după mese;
- Stări de somnolență după mese;
- Intoleranțe alimentare;
- Urticarie sau mâncărimi ale pielii;
- Dureri de cap sau migrene;
- Pierderea echilibrului sau greață;
- Amorțeală resimțită în extremitățile corpului;
- Vedere încețoșată;
- Stare de agitație resimțită în urma activităților fizice sau a eforturilor.

De menționat faptul că simptomele enumerate mai sus pot fi confundate cu ușurință cu alte boli comune și pot dispărea spontan.
Vestea bună este că această boală poate fi evitată sau detectată prin examinarea regulată a sângelui și adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne  simptome  colesterol marit  sfaturi  problema  sanatate  stiri din sanatate