Simptome simple care pot anunta si boli grave

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Cand observa ca ceva nu este in regula cu ei, oamenii incep sa intre in panica. De cele mai multe ori cauta raspunsuri pe internet si ajung la concluzia ca sufera de boli incurabile. Medicii sustin ca lucrurile nu sunt mereu atat de grave pe cat par. De obicei nu este vorba despre ceva extrem de serios. Insa, daca observi ca in ultima perioada corpul tau trece prin anumite schimbari, atunci ar fi indicat sa mergi la medic. Pentru a te asigura ca totul este in regula si pentru a te linisti. Poate nu este nimic grav, insa unele simptome aparent inocente pot ascunde probleme de sanatate mai serioase decat crezi.

Simptome pe care nu ar trebui sa le ignori pentru ca pot ascunde probleme de sanatate destul de serioase
Ti se schimba scrisul. Orice schimbare la nivelul scrisului de mana poate fi un semn al aparitiei bolii Parkinson. Mai ales daca scrisul tau devine mai mic si mai strans. Ar putea fi un idiciu al faptului ca incerci sa iti incordezi mana pentru a nu tremura.
Schimbari la nivelul pielii. Daca observi ca la nivelul pielii au aparut unele schimbari, ar fi bine sa mergi la medic. Daca apar mancarimi frcvente, ori pielea ta devine uscata sau vezi si alte schimbari ce nu pot fi explicate, nu amana vizita la medic. Poate fi vorba despre boli renale, boli autoimune. De asemenea, pot indica probleme la nivelul tiroidei, sau cu presiunea arteriala.
Respiratia ta are un miros diferit. Daca respiratia ta incepe sa semene cu mirosul fructelor, ar putea fi un simptom al diabetului sau al prediabetului.
Nu mai poti face calcule. Daca matematica nu a fost niciodata punctul tau forte, atunci nu trebuie sa iti faci griji in momentul in care faci un calcul gresit. Dar, daca pana recent te descurcai de minune la calcule, iar in ultima vreme ai inceput sa ai probleme, atunci cel mai bine ar fi sa mergi la medic. Ar putea fi un simptom al dementei sau al bolii Alzheimer. Desigur, nu trebuie sa intri imediat in panica. Dar cand observi ca astfel de probleme apar frecvent, atunci mergi la medic pentru a afla despre ce poate fi vorba.
Obosesti repede. Cand observi ca obosesti repede, atunci vizita la medic este obligatorie. Mai ales daca pana recent nu aveai astfel de probleme. Ar putea fi vorba despre o boala de inima.
Amestesti. Cand te ridici prea repede, cand esti extenuat, ori daca nu mananci suficient, atunci poti ameti. Acelasi lucru se intampla si cand esti deshidratat, ori cand iei anumite medicamente. Insa, daca deseori te confrunti cu problema aceasta, atunci ar putea fi un semn al anemiei, sau ar putea indica o problema cardiaca.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome simple care pot anunta si boli grave