Simptome care nu trebuie ignorate daca persista

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Simptome

Atunci cand este vorba de sanatate, o multime de oameni apeleaza la internet pentru a incerca sa puna ei insisi un diagnostic inainte de a merge la un medic. Dar ce ne facem atunci cand avem dureri și simptome ce nu pot fi diagnosticate de un calculator? Sau cand una dintre simptome este comuna mai multor afectiuni?

Iata 12 cazuri ce nu ar trebui ignorate si ar trebui sa consultati un medic in cazul in care acestea persista:

Extenuarea și durerea sunt severe dimineata
Cand te trezesti, ar trebui sa te simti odihnit și gata de plecare. Daca nu ati petrecut ziua precedenta ajutand prietenii la mutat mobila prin casa sau folosind mușchii pe care i-ati odihnit o lunga perioada de timp, nu ar trebui sa te trezești in durere. Durerile cronice dimineata sunt un semn ca aveti nevoie de un medic.

Nu puteti dormi
Durerea care te trezește dintr-un somn profund nu ar trebui sa fie ignorata. Daca nu puteti dormi in mod regulat din cauza unei probleme corporale, acest lucru va fi deosebit de extenuant și de periculos deoarece organismul folosește somnul pentru a se odihni, vindeca, și pentru a se reface.

Durere ascutita intr-un punct
Daca simti durere intr-o zona specifica și durerea pare sa persiste, ai putea avea de-a face cu ceva mai serios. Artrita sau tunelul carpian pot fi o cauza, dar neinvestigat ar putea sa fie ceva mult mai rau.

Dureri de cap de neoprit
Predarea copiilor toata ziua, sau lucrul intr-un mediu stresant este suficient pentru a da cuiva o durere de cap. insa durerile de cap cronice sunt un semn al unei probleme mai profunde. Ar putea fi deshidratare, dar ar putea fi, de asemenea, ceva ca o masa ce apasa pe cortexul cerebral, sau semne timpurii ale migrenelor hemiplegici.

Dureri menstruale
Pentru unele femei menstruatia poate fi relativ ușoara (sau cel mult o neplacere minora), cu minim de crampe, dar daca ai de a face cu dureri abdominale severe s-ar putea sa fie o problema mai complicata.

Disconfort in baie
Problemele de urinare sau defecare, mai ales atunci cand vin insotite de durere nu trebuie niciodata sa fie ignorate. Ce ar trebui sa fie un proces natural nu ar trebui sa se simta dureros. Daca vedeti sange, acela este momentul in care trebuie neaparat consultat un medic.

Durerea dureaza mai mult de 3 luni
Durerea cronica este atat de extenuanta atat pentru sanatatea fizica cat și pentru sanatatea mentala. Acest simptom este, de obicei, un semnal de alarma pentru oricine.

Fie ca este vorba de durere de dinti, dureri de spate, dureri abdominale sau dureri in piept, este un semn pe care corpul tau ti-l transmite ca se lupta cu ceva, și ar trebui sa cauti intotdeauna opinia unui profesionist. Nu te mai ingrijora și obtine raspunsuri.

Sensibilitate la vreme sau la schimbarea brusca a temperaturii
O multime de pacienti cu artrita cronica exprima durere, atunci cand exista o schimbare de vreme, sau atunci cand sunt expuși la frig pentru prea mult timp. Este un semn ca mușchii au de-a face cu prea multe intr-o singura zi.

Febra neanticipata sau febra fulger
Febra și bufeurile sunt foarte normale atunci cand te confrunti cu lucruri precum menopauza sau o raceala, și este un semn prin care corpul tau iti transmite faptul ca se lupta cu un nou proces sau iritant din sistemul tau. Febrele cronice și schimbarile bruște ale temperaturii corpului sunt un semn de ceva complet diferit. La fel ca un computer, corpul tau se supraincalzește, daca are prea mult de lucru. Fii atent la semnale și ia masuri de precautie.

Pierderea simtului tactil sau inflamarea brusca
Atunci cand o parte a corpului tau se umfla, aceasta se datoreaza faptului ca organismul tau trimite sange suplimentar la o anumita regiune din corp pentru a o ajuta sa se vindece. Umflarea sau pierderea nenaturala a simtului intr-o anumita parte a corpului ar putea fi un semn ca ceva este in neregula cu sistemul nervos, sau nervii in general.

Dificultati de concentrare
Uneori, durerea poate trece nedetectata, mai ales daca se afla intr-o parte a corpului care nu are nervi. Creierul nu poate simti durerea in mod specific, dar uneori se intampla anumite lucruri care cauzeaza creierului dificultati. Nu va jucati niciodata cu creierul vostru!

Epuizarea continua si depresia
Acestea ar trebui sa reprezinte din start o problema, dar adesea oamenii scuza epuizarea cu lipsa de somn sau din cauza stresului. De cele mai multe ori nu este cazul. Depresia si bolile mintale iti pot acapara corpul fara sa iti dai seama si sunt simptome care trebuie luate in serios.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome care nu trebuie ignorate daca persista