Simptome care iti arata ca esti alergic la acarieni

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru acarieni

Acarienii pot provoca alergie, reactii astmatice, iritatii, mancarimi. Tratamentul si combaterea acarienilor ar trebui realizate prin metode 100% naturale caci combaterea cu chimicale poate provoca la randul ei alte reactii adverse.

Potrivit National Library of Medicine, acarienii sunt insecte mici, înrudite cu paianjenul, care traiesc în locuri umede si calde precum asternuturi, mobila capitonata si covoare. Nu toata lumea este alergica la acarieni, însa pentru persoanele care sunt, principalele efecte secundare includ mancarimi la nivelul ochilor, complicatii nazale, presiune faciala, reactii astmatice si ameteala, conform American College of Allergy, Asthma and Immunology. MayoClinic.com sustine ca alergia la acarieni este o reactie din partea sistemului imunitar care încearca sa combata produsele secundare generate de acestia. Un alergolog va poate spune daca aveti o alergie la acarieni si va va recomanda cele mai eficiente tratamente.

Ameteala
Potrivit Inspiredliving.com, inspirarea aerului cu acarieni poate duce la ameteli. Acesta poate fi rezultatul lichidului în exces din urechi sau presiunii cauzate de sinusurile inflamate. Daca aveti o stare accentuata de ameteala ar trebui sa consultati medicul deoarece acesta poate fi semnul unei afectiuni mai grave.

Complicatie nazala din cauza acarienilor
Atunci cand corpul are o reactie alergica, genereaza inflamatie în cavitatea sinusala. Efectele secundare produse de acarieni pot include scurgeri nazale, stranut, picurare post-nazala si congestie. Cavitatea sinusala umflata pune presiune pe partile corpului învecinate, precum dintii superiori si urechea interna. Presiunea pusa pe urechea interna poate duce la dezechilibru fizic si ameteala. În timp, picurarea post-nazala poate cauza tuse cronica.

Reactii astmatice relationate cu acarienii
US National Library of Medicine sustine ca un efect secundar des întalnit al acarienilor consta în reactii astmatice ca respiratia suieratoare, senzatia de îngustare a cailor respiratorii si respiratia dificila. Atunci cand cineva are un atac de astm, are adesea o stare de ameteala cauzata de lipsa de oxigenului, care nu mai ajunge în cantitate suficienta la creier. Persoanele care sufera de astm provocat de alergia la acarieni ar trebui sa discute cu alergologul pentru a le recomanda tratament contra alergiei.

Presiune faciala
Durerea provocata de presiunea faciala este rezultatul inflamatiei cavitatii sinusale. Ochii, pometii si fruntea pot deveni sensibile la atingere. Presiunea faciala poate determina o persoana sa se simta obosita si letargica. Daca presiunea faciala este însotita de umflarea fetei, este nevoie de consult medical.

Iritatii ale ochilor
Potrivit MayoClinic.com, alergia la acarieni poate cauza iritatia ochilor. Din cauza nivelurilor ridicate de histamina din sange, ochii devin aposi, rosii si extrem de iritati. În cazuri extreme, ochii se umfla, capatand o nunata neagra si albastra. Aceasta boala este mai frecvent întalnita la copiii mici. Sunt utilizate picaturi antihistaminice pentru ochi pentru a ajuta la vindecarea iritatiei provocate de acarieni.

Reactie alergica la asternuturi
O reactie alergica la lenjeria de pat este cel mai probabil o reactie alergica la acarieni, dupa cum precizeaza American College of Allergy, Asthma and Immunology. Desi exista persoane care au reactii alergice la anumiti detergenti si anumite parfumuri utilizate în produsele de curatare a rufelor, cea mai frecventa cauza a alergiilor o reprezinta acarienii. O reactie alergica la lenjeria de pat este identificabila si tratabila cu ajutorul unui alergolog. Acesta poate confirma si oferi un diagnostic profesionist.

Tratament
Eliminati acarienii pentru a ameliora simptomele unei reactii alergice la asternuturi. Luati de pe pat toata lenjeria si spalati-o saptamanal la peste 95 de grade. De asemenea, curatarea uscata poate si ea sa elimine acarienii. Acoperiti salteaua si pernele cu huse ce previn aparitia si înmultirea acarienilor. tineti la distanta jucariile din plus si îndepartati pernele din zona patului pentru a preveni reaparitia acarienilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome care iti arata ca esti alergic la acarieni