Simptome ale menopauzei pe care nu le stiai

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru simptome menopauza

Pe langa bufeuri, femeile pot prezenta multiple alte simptome ale menopauzei despre care exista posibilitatea sa nu fi aflat pana in momentul producerii acestora. Iata despre ce este vorba si la ce simptome ale menopauzei te poti astepta!

4 simptome ale menopauzei

1. Uscarea pielii

in timpul menopauzei, exista mai multe parti ale corpului care sunt predispuse uscarii. Multe femei observa de la inceputul perioadei de menopauza uscarea pielii si parului. Unele dintre simptomele mai putin frecvente pe care femeile le intalnesc la menopauza sunt pielea uscata, ochii uscati si probleme ale parului precum subtierea, uscarea si imposibilitatea de a creste. De asemenea, te poti confrunta cu subtierea si ruperea unghiilor. incearca sa fii atenta la orice uscare si asigura-te ca tii pasul cu un produs hidratant de calitate.

2. Uscaciunea vaginala

Daca tot vorbeam de uscarea diferitelor parti ale corpului, nu doar parul si unghiile tale au nevoie de un nivel crescut al umiditatii in timpul menopauzei. Uscaciunea vaginala este unul dintre cele mai frecvente si enervante simptome noi cu care te-ai putea confrunta. Produsele de hidratare pentru vagin pot fi folosite pentru a atenua acest efect pe care il are menopauza asupra corpului. in plus, un lubrifiant vaginal poate fi folosit in timpul relatiilor intime, pentru a minimiza disconfortul si durerile. Discuta cu medicul tau inainte de a alege un produs, pentru a gasi produsul hidratant perfect pentru corpul tau.

3. Densitatea scazuta a oaselor

Un simptom al menopauzei deosebit de important la care trebuie sa fii atenta este diminuarea densitatii osoase. in timpul menopauzei, oasele noastre devin mai fragile, punandu-ne in fata unui risc mai mare de aparitie a leziunilor grave. Multe femei se confrunta cu o pierdere a densitatii osoase dupa menopauza. Acest lucru poate duce la aparitia fracturilor osoase. Asigura-te ca discuti cu medicul tau in vederea realizarii unui test de densitate osoasa, pentru a determina daca aceasta este o problema care te afecteaza si pe tine.

4. Anxietatea

Hormonii prezenti in corpul uman au o influenta uriasa asupra starii noastre de spirit. Gandeste-te cat de diferit te porti in timpul sarcinii sau sindromului premenstrual. Atunci cand hormonii trec prin schimbari majore in timpul menopauzei, este normal ca dispozitia noastra sa se schimbe. Cele mai multe simptome ale menopauzei sunt cauzate de dezechilibrele hormonale care apar in organismul nostru. Trebuie sa discuti cu doctorul tau pentru a gasi cea mai buna cale de a mentine echilibrul hormonal, in timp ce scazi nivelul de stres, care poate perpetua anxietatea si atacurile de panica. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome ale menopauzei pe care nu le stiai