Simptome ale deshidratarii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Simptome ale deshidratarii

La orele de biologie am invatat ca organismul este format din aproximativ 70% apa, nu-i asa? Iar  profesorii si parintii ne spuneau ca daca nu bem suficienta apa in fiecare zi putem sa ne confruntam cu probleme de sanatate. Pentru ca nivelul de apa din corpul uman trebuie mentinut, iata care sunt simptomele mai putin stiute ale deshidratarii.

Respiratie urat mirositoare
Chiar daca esti o persoana pentru care igiena orala este foarte importanta, dar simti ca respiratia nu mai este ca la inceput, este posibil sa suferi de deshidratare. Cand corpul este deshidratat, acesta nu produce suficienta saliva in gura si gura se usuca. Uscaciunea din gura poate provoca respiratie urat mirositoare. Pe langa igiena orala, bea si mai multa apa.

Piele uscata
Daca ai observat ca pielea a devenit mai uscata si mai sensibila in ultima perioada, indiferent de vreme si chiar daca urmezi o rutina adecvata de ingrijire a pielii, atunci vinovata este deshidratarea. Nivelul pH-ul al pielii este afectat de deshidratare si acest lucru determina scaderea umiditatii din piele, facand-o uscata. Incepe sa bei mai multa apa, recomandat este cel putin 2 litri pe zi.

Durere musculara
Multi oameni sufera de dureri musculare din cand in cand. De obicei, durerile musculare sunt cauzate de leziuni, activitati fizice, anumite boli (artrita, obezitatea, diabetul etc). Cu toate acestea, daca observi ca suferi de dureri musculare si crampe, desi nu ai alte probleme de sanatate, ar putea fi din cauza deshidratarii. Atunci cand tesuturile musculare nu primesc suficienta apa, acestea devin uscate si rigide - provocand durere.

Pofta de ceva dulce
Daca, in general, nu obisnuiesti sa mananci dulciuri, dar brusc simti nevoia de mai mult zahar, ar putea fi din cauza lipsei de apa din organism. Cand corpul este deshidratat, ii este foarte greu sa distruga glicogenul din alimente si nu elibereaza glucoza. Iar cand continutul de glucoza din corp este mic, apare pofta de zahar si alimente dulci.

Durere de cap
Durerile de cap sunt unele dintre cele mai frecvente afectiuni pe care majoritatea oamenilor le intalnesc frecvent, din cauze diferite. De exemplu, o durere de cap poate fi cauzata de lipsa de alimentatie, odihna, gripa, migrena, stres etc. De asemenea, deshidratarea poate fi un motiv pentru durerile de cap. Cand organismul este deshidratat, fluxul sangelui oxigenat in regiunea capului este scazut, provocand durerea de cap.

Ochi uscati
Majoritatea oamenilor simt ca uscaciunea ochilor ar putea fi cauzata de factorii externi, de gadget-uri electronice si asa mai departe. Desi toate aceste probleme pot provoca uscarea ochilor, deshidratarea poate fi de asemenea o cauza ascunsa a uscaciunii ochilor. Din nou, tesuturile ochilor isi pierd nivelul optim de umiditate, cand corpul nu este bine hidratat, provocand ochi uscati.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome ale deshidratarii