Simptome ale bolilor renale pe care le ignori

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Unele prime semne ale unei afecțiuni renale cum este gustul metalic pot fi trecute cu vederea. Descoperă în cele ce urmează ce alte simptome dau bolile rinichilor!


Inflamații sau dureri

Picioarele, articulațiile, chiar și fața se pot umfla în cazul prezenței unei afecțiuni a rinichilor.
Sunt asociate cu afecțiunile renale și durerile de spate, în zona rinichilor.

Modificări ale urinei

Presiunea resimțită în timpul urinării sau dificultățile la urinare pot fi alte semne că ar fi bine să faci o vizită la medicul urolog, pentru a nu permite agravarea unei posibile boli de rinichi.
Oboseală accentuată

În cazul în care numărul de globule roșii din sânge este scăzut, cum se întâmplă și în cazul unor afecțiuni renale, te simți obosit sau obosești cu ușurință.

Respirație sacadată, amețeală și lipsă de concentrare

Din pricina toxinelor care se pot acumula la nivelul plămânilor, deoarece nu mai pot fi eliminate prin intermediul rinichilor, este posibil să întâmpini dificultăți de respirație. De asemenea, oxigenul ajuns la nivelul creierului poate fi în cantitate mai mică ceea ce este posibil să provoace amețeală sau probleme de concentrare.

Gust metalic

Reziduurile care sunt eliminate cu greu din corp prin urină provoacă modificări și la nivelul gustului. De aceea, este posibil ca mâncărurile să aibă un gust metalic.

Iritații ale pielii

Din cauza faptului că reziduurile nu sunt eliminate, este posibil să pătrundă în sânge și să dea inclusiv iritații ale pielii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome ale bolilor renale pe care le ignori