Simptome ale atacului de panica pe care trebuie sa le stii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Desi, la prima vedere, poti spune ca semnele clare ale unui atac de panica sunt cele uzuale: tremurat, transpirat, plans sau hiperventilatie. Ei, bine, se pare ca exista persoane care trec printr-un atac de panica fara ca macar sa fie evident.

1. Atunci cand te simti ametita sau iti amortesc brusc membrele. Atunci cand incepi sa ai un atac de panica, sangele nu mai circula cum trebuie, tocmai de aceea unele persoane incep sa isi simta mainile sau picioarele mai slabite. Din aceeasi cauza, extremitatile pot amorti brusc, ca si cum ai fi stat nemiscata o perioada de timp.

2. Ganduri intruzive. Aceste ganduri sunt descrise drept ganduri care iti ocupa mintea atat de mult, incat nu mai esti capabil sa te focalizezi pe ceea ce e cu adevarat important si nu te mai poti bucura de ceea ce ti se intampla bun in viata. Ele sunt incontrolabile si, de cele mai multe ori, iti produc diverse scenarii, incat te fac sa iti fie foarte frica de tot ceea ce este inconjurul tau.

3. Derealizare sau depersonalizare. Depersonalizarea este atunci cand te simti detasat de propriu-ti corp, pe cand derealizarea este atunci cand te simti deconectata de la lumea din jurul tau, iar ceea ce te inconjoara pare deformat.

4. Dureri de cap. Durerea de cap este una dintre cele mai intalnite simptome la atacul de panica silentios, care, se pare, poate dura pana la cateva minute. Explicatia este foarte simpla: din cauza tensiunii fizice si a anxietatii care se acumuleaza in timpul unui atac de panica. Totodata, tulburarile de panica sunt cel mai des asociate cu migrenele.

5. Ritmul cardiac creste sau scade rapid. Daca inima ta incepe sa bata din ce in ce mai repede, sau incepi sa ai palpitatii, ar putea fi un semn al unul atac de panica silentios. Totodata, sunt sanse destul de mari sa fie un prim simptom psihologic pe care il simti atunci cand suferi de anxietate.

6. Ai un nod in gat. In timpul unui atac de panica, cel mai des se intalneste senzatia unui nod in gat. Pe cand unele persoane pot simti ca li se contracta muschii gatului mult prea tare, altele pot simti ca li se pune un nod in gat si nu le lasa sa vorbeasca. Ambele sunt destul de inspaimantatoare, dar sunt simptome destul de comune la atacurile de panica.

7. Greata. Studiile au aratat ca exista o conexiune intre tulburarile anxioase si sindromul colonului iritabil. Asa ca nu e deloc o surpriza daca o persoana care sufera de atacuri de panica ar putea incepe sa aiba dureri stomacale sau chiar greata.

8. Probleme temporare ale vederii. Daca brusc vezi in ceata sau ai o senzitivitate crescuta la lumina, inseamna ca sunt sanse foarte mari sa suferi un atac de panica silentios. Desigur ca, daca experimentezi doar acest simptom, nu inseamna neaparat ca ai un atac, dar le poti simti din cauza panicii. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simptome ale atacului de panica pe care trebuie sa le stii