Simpla iluzie optica pentru diagnosticarea autismului

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii italieni au creat o iluzie optica aparent banala, dar care ar putea fi de mare ajutor in diagnosticarea bolilor din spectrul autist. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pisa au creat iluzia optica dupa ce au studiat legatura dintre dilatarea pupilei la anumiti stimuli vizuali si autism, potrivit Science Alert.

Bolile din spectrul autist pot include numeroase forme si simptome si pot fi de la usoare pana la severe. Nu e de mirare de ce cercetatorii cauta modalitati noi, cat mai usoare, pentru diagnosticarea pacientilor. Iluzia optica este formata din mai multe puncte albe si negre, care par a forma o coloana ce se roteste. Oricine vede astfel poate sa stea linistit, are mai putine sanse sa dezvolte o boala din spectrul autist.

Cei care vad doua foi cu buline care se suprapun una pe cealalta au mai multe sanse sa sufere de autism. Conform studiului, pupila posibililor pacienti isi va schimba marimea, intrucat ei vor tinde sa se concentreze mai mult pe detalii si nu pe imaginea in ansamblu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: simpla iluzie optica pentru diagnosticarea autismului