Siminichia mentine colonul sanatos, omoara parazitii si poate ajuta in procesul de slabire

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Siminichia

Siminichia sau sena este o planta care poate fi luata sub forma de ceai, capsule sau tablete. Ideal este insa sa o combinati cu alte plante, precum menta sau ghimbirul, pentru a reduce flatulenta, care poate aparea ca urmare a puternicelor efecte purgative pe care le are.

Siminichia actioneaza asupra peretilor intestinului, cauzand contractii care duc la miscarea bolului alimentar. Poate fi folosita cu succes chiar si in cele mai grave forme de constipatie. Datorita continutului de glicozide, care contribuie la transportul electrolitilor, ajuta la curatarea colonului, prin determinarea unei miscari a bolului alimentar care intervine la 6 pana la 12 ore de la momentul in care planta a fost luata.

Potrivit medicinei traditionale chineze, unde frunzele de sena sunt numite Fan Xie Ye, planta stimuleaza curatarea intestinului gros, ajutand corpul sa scape de resturile care stagneaza in organe. 

Deoarece frunzele de siminichie ajuta la inmuierea scaunului, defecatia devine mai putin dureroasa pentru cei care sufera de fisuri anale sau de hemoroizi. Frunzele de sena au si proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ceea ce ajuta la reducerea iritatiilor si grabeste vindecarea zonelor afectate de fisuri sau de hemoroizi.

Medicul naturist John R. Christopher a folosit siminichia pentru tratarea persoanelor care erau afectate de prezenta in organism a unor paraziti precum tenii, limbrici, oxiuri si giardia. Simptomele infectiei cu acesti paraziti sunt: mancarimi in zona anala, spasm si convulsii cauzate de viermi ori tuse seaca.

Infestarea intervine de multe ori din cauza unei diete neadecvate, a unei igiene corporale care lasa de dorit sau a constipatiei. Consumul de mancaruri procesate de tip fast-food, dar si al alimentelor care contin mult amidon (cartofi prajiti, paine alba, orez alb) determina corpul sa fie vulnerabil la atacul parazitilor.

Planta mai este folosita si ca adjuvant in caz de reumatism, fiind unul dintre ingredientele care apar in continutul medicamentelor destinate tratarii acestei afectiuni.

sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: siminichia mentine colonul sanatos  omoara parazitii si poate ajuta in procesul de slabire