Sigur nu stiai acest remediu foarte eficient pentru astm

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zmeur

Zmeurul este cunoscut din timpuri preistorice. Zmeurul era folosit pe larg si de daci. Interesant este ca fructele zmeurului au fost consumate mult mai tarziu decat folosirea plantei ca leac.
Iata cateva remedii pentru sanatate din radacina si tulpina de zmeur:

Partile acestea ale plantei se folosesc mai rar, deoarece oamenii nu cunosc puterile lor vindecatoare. Dar, deseori, radacinile ne trateaza mai bine si mai rapid decat restul plantei.

- Remedii din radacini si tulpini de zmeur pentru cresterea imunitatii. In anotimpul rece se prepara un decoct din 5-6 tulpini de lungimea palmei, tocate marunt si fierte in 750 ml de apa. Se infuzeaza 30 de minute. Intareste imunitatea si organismul dupa o boala istovitoare.

- Remedii din radacini si tulpini de zmeur pentru otita purulenta. Se culeg toamna radacini de zmeur si se toaca marunt. In 500 ml de apa rece se pun 2 linguri de radacini de zmeur si se lasa la macerat 12 ore. Se beau cate 150 ml de macerat, de doua ori pe zi, intre mese. In 30 de zile se cicatrizeaza chiar si cele mai vechi rani de pe timpan.

- Remedii din radacini si tulpini de zmeur pentru astm bronsic. Se pun pe foc, intr-un litru de apa rece, 50 g de radacini de zmeur tocate marunt. Se aduc pana la fierbere si se mai lasa pe foc foarte mic, timp de 30-40 de minute, acoperind vasul cu capac. Se infuzeaza o ora. Se beau cate 100-150 ml contra asfixiei, de 6-8 ori pe zi.

- Remedii din radacini si tulpini de zmeur pentru inflamarea nodulilor limfatici. Se amesteca in cantitati egale radacini de zmeur, varfuri de crengi de brad alb si miere de albine. Se toarna apa peste plante cat sa le acopere cu 3 degete si se lasa intr-un vas inchis ermetic, pus la cuptor sau pe un foc mic, timp de 8 ore, dupa care se infuzeaza 12 ore si se strecoara. Se consuma cate o lingura, de 5-6 ori pe zi, timp de 3 luni. Se pastreaza la frigider 8-10 zile sau la congelator 2-3 luni.

- Remedii din radacini si tulpini de zmeur pentru dezintoxicare. Pentru curatarea organismului de nitrati, toxine si resturi de medicamente sintetice, putem sa preparam carbune medicinal din tulpini uscate de zmeur. Crengile se rup in bucatele mici, se pun intr-un borcan de tabla, care se acopera cu aluat sau cu un capac ermetic si se tin la cuptor sau in soba pe jar, pana se transforma in praf negru. Se consuma cate 1/3 de lingurita, de 4-5 ori pe zi, cu putina apa calda.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sigur nu stiai acest remediu foarte eficient pentru astm