Sfaturi frecvente despre sanatate care sunt total false

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Sfaturi frecvente despre sanatate care sunt total false

De la morcovii care iti imbunatatesc vederea, pana la bautul laptelui, iata 20 de sfaturi despre sanatate care sunt in realitate mituri.

1. Laptele ajuta corpul adultilor

Acest tip de reclama este foarte bine inradacinata in mintea oamenilor. Departamentul de Agricultura din Statele Unite ale Americii a promovat bautul a patru pahare cu lapte pe zi pentru ca adultii sa aiba necesarul de calciu si vitamina D. Nenumarate studii au demonstrat ca nu exista o legatura intre consumul de lapte si numarul scazut de fracturi ale oaselor. 

2. Mancarea organica este fara pesticide si mai sanatoasa

Mancarea organica nu este neaparat lipsita de pesticide si nu este neaparat mai sanatoasa.

Fermierii care cresc produse organice pot utiliza chimicale care sunt derivate din produse naturale, in unele cazuri sunt mult mai nocive pentru mediu decat cele sintetice. Nivelul pesticidelor atat din mancarea organica, cat si din cea non-organica, sunt scazute neavand un efect negativ in momentul consumarii. Consumul mancarii organice nu aduce un aport nutritiv mai mare decat mancarea non-organica.

3. Este in regula sa mananci mancarea pe care ai scapat-o pe jos daca ai ridicat-o in maximum cinci secunde

Regula de cinci secunde nu este reala, bacteriile pot contamina mancarea in cateva milisecunde.

O serie de teste au demonstrat ca mancarurile moi atrag mai repede bacteriile decat mancarea uscata, dar nu exista un timp in care aceasta este "sigura''.

4. Chimicala triptofan din curcan te face somnoros

Triptofanul este un aminoacid care ajuta creierul sa se relaxeze, producand senzatia de somnolenta. insa nu doar curcanul contine triptofan, branza cedar are o concentratie mult mai mare din acest amino acid. Expertii afirma ca carbohidratii, alcoolul si in general mesele copioase produc starea de somnolenta.

5. Ciocolata produce acnee

Timp de cateva luni cercetatorii au hranit zeci de persoane cu batoane cu o concentratie de 10 ori mai mare de ciocolata decat cele normale si zeci de batoane care imitau gustul de ciocolata. Dupa ce au numarat cosurile de pe fetele participantilor nu au descoperit nicio diferenta intre cei care au mancat batoane cu ciocolata si cei care nu au mancat.

6.Un mar pe zi tine doctorul la distanta

Merele sunt pline de vitamina C si fibre, ambele sunt importante pentru sanatatea pe termen lung a oamenilor, dar nu sunt singurul lucru de care corpul are nevoie. Daca corpul va fi atacat de un virus sau o bacterie, un mar nu va putea rezolva problema.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sfaturi frecvente despre sanatate care sunt total false