Semnele silentioase ale diabetului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Diabetul mai este denumit si „ucigasul silentios”, deoarece cele mai multe persoane nu stiu ca au aceasta boala pana nu progreseaza in mod semnificativ. Acesta poate fi de tip 1 sau 2, insa cel de tip 2 este cea mai frecventa forma si poate afecta milioane de oameni.

Este important sa cunoasteti semnele si simptomele timpurii ale diabetului, pentru a incetini progresia acestuia, precum si pentru a evita complicatiile severe ce pot aparea.

Care sunt semnele silentioase ale diabetului? Ca in cazul altor afectiuni, depistarea timpurie este foarte importanta. Una dintre principalele probleme in acest caz este ca adesea simptomele sunt ignorate. In aparenta minore, acestea sunt semne precoce care arata ca organismul nu poate transforma carbohidratii in energie in mod corespunzator, acumulandu-se, astfel, zahar in sange.

Semnele silentioase ale diabetului includ: sete excesiva, uscarea gurii, urinare frecventa, pierderea/cresterea in greutate, cresterea apetitului.

Diagnosticarea si instituirea timpurie a tratamentului pentru diabet pe baza acestor simptome este cruciala. Aceasta este cea mai buna solutie de a tine sub control diabetul.

De cele mai multe ori, persoanele cu diabet tip 2 ignora simptomele initiale pana in momentul in care incep sa se simta rau. Pe masura ce nivelul zaharului din sange creste, apar noi simptome mai severe, dificil de ignorat, precum oboseala excesiva, durerile de cap si incetosarea vederii.

Glicemia ridicata dimineata: fenomenul Dawn vs. efectul Somogyi. In momentul in care apar aceste simptome, iar niciun medicament sau metoda nu este de folos, cele mai multe persoane merg la medic. Chiar si in acest moment, exista unele persoane care nu merg la medic pana in momentul in care starea de sanatate se agraveaza.

Semnele care indica un diabet tip 2 avansat includ: taieturi si rani care se vindeca greu, mancarimi ale pielii, infectii urinare frecvente, infectii cu fungi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semnele silentioase ale diabetului