Semne subtile ale depresiei pe care nu trebuie sa le ignori

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru depresie

Uneori, oamenii nu recunosc simptomele depresiei, deoarece nu isi doresc sa fie etichetati ca persoane depresive sau pentru ca sunt in negare. Iata cateva semne subtile ale depresiei!

La ce semne ale depresiei trebuie sa fii atent?

1. Esti iritabil. In timp ce majoritatea oamenilor asociaza depresia cu tristetea, aceasta afectiune se poate manifesta, de asemenea, prin furie, iritabilitate si lipsa rabdarii in preajma altor persoane. Din cauza faptului ca mintea ta este preocupata cu dezechilibrele chimice corelate cu depresia, nu te poti concentra asupra a ceea ce trebuie sa faci si ti se pare ca totul este deranjant.

2. Nu poti dormi. Daca aveai impresia ca persoanele depresive dorm ore intregi, s-ar putea sa fii surprins cand afli ca multi oameni nu pot dormi atunci cand sunt deprimati. Creierul incearca sa rezolve problemele si ziua si noaptea, asa ca poate fi destul destul de dificil sa te relaxezi suficient incat sa dormi.

3. Te doare corpul mereu. Depresia se poate manifesta in multe moduri fizice, inclusiv prin dureri. Daca te simti lent atunci cand te misti si pare ca te doare totul, ar putea fi vina depresiei, mai ales daca nu poti gasi alta explicatie pentru felul in care te simti.

4. Vrei sa stai pe canapea toata ziua. Daca te trezesti obosit si ti se pare ca nu ai niciodata energie pentru a face orice, s-ar putea sa fie vorba de depresie.

5. Te simti vinovat. Uneori, oamenii isi petrec mult timp gandindu-se la decizii sau evenimente anterioare care scot in evidenta depresia. Daca te simti intotdeauna vinovat din cauza lucrurilor pe care le-ai facut si nu poti trece cu usurinta peste anumite lucruri, s-ar putea sa fii deprimat.

6. Iei decizii proaste. Persoanele care sufera de depresie vor incerca adesea sa isi ascunda sentimentele printr-un comportament nesabuit. Acesta este un mecanism de adaptare pentru persoanele care incearca sa le arate celorlalti ca sunt bine. De exemplu, multe persoane beau sau iau droguri ca o modalitate de a face fata vietii. Daca iti asumi riscuri carora nu le acordai inainte atentie, s-ar putea sa fie un semn al depresiei.

7. Ai probleme de concentrare. Multe persoane care sufera de depresie considera ca este greu sa se concentreze chiar si asupra celor mai simple sarcini.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne subtile ale depresiei pe care nu trebuie sa le ignori