Semne prococe ale tulburarilor alimentare

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tulburari alimentare

Anorexia si bulimia sunt tulburari alimentare tot mai prezente in societatea actuala, si ceea ce este cel mai important este faptul ca tot mai multe tinere sufera de aceasta afectiune. Afla care sunt simptomele unei tulburari alimentare pentru a depista semnele unei tulburari alimentare la una dintre prietenele tale, iar daca regasesti semnele de mai jos cere ajutor de specialitate.

Dinti galbeni
O metoda de a descoperi daca o persoana sufera de tulburare alimentare este sa ii examinezi dantura. Dintii galbeni sau crapati sunt cauzati de acidul stomacal care erodeaza smaltul dintilor de fiecare data cand persoana in cauza se forteaza sa vomite dupa fiecare masa. Bulimicii obisnuiesc sa foloseasca aceleasi degete de fiecare data pentru a se forta sa vomite si tind sa isi muste degetele, asa ca uite-te dupa semne la nivelul degetelor.

Stima de sine scazuta
Femeile cu tulburari alimentare au o stima de sine scazuta si se plang mereu in privinta aspectului fizic. Aceste persoane sunt obsedate de intretinerea fizica si fac in permanenta exercitii fizice, desi mananca prea putin. Astfel nivelul scazut de potasiu, electroliti si sodiu afecteaza nivelul de enrgie si duc la aparitia depresiei. Fii atenta la postura corporala, tind sa adopte o postura inclinata si cocosata si nu fac contact vizual.

Menstruatie dereglata chiar absenta
O femeie care isi restrictioneaza aportul caloric zilnic se poate confrunta in timp cu menstruatie dereglata sau chiar absenta ciclului. Este un simptom intalnit in special in cazurile de anorexie.

Schimbari ale infatisarii
Cand observi anumite schimbari de infatisare in rau la una dintre prietenele tale atunci trebuie sa vorbesti cu ea. Astfel de persoane adopta un stil neingrijit, atat din punctul de vedere al vestimentatiei cat si al ingrijirii corporale.

Modificari vizibile
Femeile malnutrite prezinta un un strat subtire de par pe tot corpul, iar deficitul de vitamine si minerale duce la subtierea firului de par si unghii crapate cauzate de lipsa de zinc.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne prococe ale tulburarilor alimentare