Semne care arata cum iti functioneaza rinichii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru functionare rinichi

Rinichii joaca un rol esential in organism. Acestia filtreaza sangele si elimina toxinele din corp plus alte substante precum colorantii sau medicamentele prost asimilate.

De asemenea, rinichii echilibreaza nivelul electrolitilor si regleaza echilibrul acido-bazic al organismului pastrand PH-ul mediului intern la 7,35-7,40. Rinichii regleaza si tensiunea arteriala producand angiotensina (cel mai puternic vasoconstructor din organism) si medulina, care are rol anti-hipertensiv.

Cum se manifesta rinichii bolnavi
Pentru a afla daca rinichii tai functioneaza perfect, ar trebui sa nu bifezi niciunul din simptomele proastei functionari de mai jos. Semnele sunt date, de fapt, de stilul tau de viata. Exista cateva intrebari la care trebuie sa raspunzi cu NU pentru a fi sigura ca ai rinichii sanatosi. Daca la minimum doua intrebari raspunsul tau este DA, rinichii tai nu functioneaza cum trebuie.

Tensiunea ta este ridicata?
Suferi de diabet?
Esti supraponderala?
Esti fumatoare?
Ai peste 50 de ani?
Ai in familie cazuri de boli de rinichi?
Te simti obosita imediat dupa ce ai mancat, indiferent de meniul ales?
Oboseala, fumatul zilnic, varsta inaintata si mancatul nesanatos imbolnavesc rinichii foarte repede. Sedentarismul este unul din marii inamici ai rinichilor tai. Daca faci sport si nu te simti epuizata dupa minimum 5 kilometri de alergat ori corpul nu iti cere sa mananci produse tip fast-food aproape niciodata, inseamna ca rinichii tai functioneaza la parametri normali. Bolile de rinichi pot fi mostenite si genetic. Daca ai in familie cazuri de astfel de afectiuni, consulta medicul o data la 6 luni pentru a afla starea rinichilor tai si incearca sa stai departe de vicii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne care arata cum iti functioneaza rinichii