Semne care arata ca ai putea avea mercur in corp

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Iti prezentam cele mai importante semne ca ai mercur in corp. Intoxicatia cu mercur este extrem de periculoasa si se poate manifesta in mai multe moduri.

In trecut, intoxicatia cu mercur purta denumirea de „boala a palarierului nebun”. Acest element greu se gaseste in mod natural in natura, insa nu are ce cauta in corp pentru ca produce o serie de transformari nedorite in organism. Mercurul poate fi inhalat foarte usor si este letal chiar si in doze mici. Daca ai spart din greseala un termometru cu mercur, trebuie sa stii ca poti poti avea aceste simptome:

respiratie ingreunata urmata de scurte episoade de asfixiere (mai ales in somn);
dureri abdominale puternice (se simt ca niste intepaturi de ace);
dureri de cap;
probleme cu memoria (uiti lucruri elementare, vizibile);
tulburari de vedere si auditive.

Mercurul poate fi luat din mai multe surse: mercurul lichid poate patrunde in corp in cazul spargerii unui termometru, cum reiese si din randurile de mai sus; sarurile anorganice de mercur, prezente in baterii, sunt si ele periculoase pentru corp – niciodata sa nu atingi cu limba capatul unei baterii deoarece risti sa te imbolnavesti; metilmercurul sau mercurul organic se gaseste mai ales in peste contaminat ori fructe de mare.

Ce trebuie sa faci daca ai spart un termometru cu mercur:
Elibereaza incaperea de persoane si animale. Animalele pot fi purtatoare de mercur si pot contamina oamenii. Acestea sunt atrase de stralucirea puternica a acestuia;
Foloseste manusi de cauciuc pentru a curata locul si sticla de termometru si carpe vechi;
Sterge suprafata pe care a stat mercurul cu o carpa umeda. Nu folosi clor!;
Lasa camera sa se aeriseasca 24 de ore. Ar fi bine sa dormi in alta incapere daca mercurul a iesit din termometru in dormitor;
Daca mercurul a atins hainele, nu le baga la masina de spalat. Arunca-le!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne care arata ca ai putea avea mercur in corp