Semne ca esti in pragul unui infarct

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Infarctul miocardic poate fi prevenit daca stim sa recunoastem semnalele pe care organismul nostru le trimite inainte ca atacul de cord sa se produca. Iata cateva dintre acestea:

Simti durere tot mai mare in spatele sternului. Durerea pe care pacientul o simte ca un cutit infipt in piept este cel mai raspandit simptom al producerii pe viitor a unui infarct. Acest tip de durere, conform medicilor cardiologi, apare atunci cand persoana depune un efort prea mare.

Durere neobisnuita in gat. Pacientul simte o durere iradianta pana la nivelul maxilarului, in special cand isi aseaza capul pe perna, inainte de culcare.

Iti vine sa vomiti mereu. Problemele cu inima din cauza grasimii din corp pot produce stari de greata serioase. In general, durerile de stomac sunt insotite de intepaturi puternice in piept, avertizeaza specialistii.

Respiri greu. Pentru ca inima ta nu mai poate pompa normal sangele care transporta oxigenul la creier, cel mai adesea apare senzatia de disconfort mai ales in timpul somnului, pacientii fiind nevoiti sa doarma cu gura deschisa.

Nu ai somn. Starile de anxietate si tulburarile de somn sunt frecvente in randul persoanelor care risca sa faca infarct miocardic. Persoanele care au probleme cu inima sunt mereu extrem de stresate, stresul fiind de fapt cauza imbolnavirii treptate a arterelor.

Oboseala excesiva. Persoanele care risca sa faca infarct se simt obosite foarte repede. Orice efort mic inseamna un efect devastator pentru pacientii cu inima slabita.

Infarctul este una dintre cauzele mortalitatii in Romania, frecvent intalnit in ultima vreme mai ales la minori. Profesorul universitar dr. Dragos Vinereanu, prorector la UMF Carol Davila, avertizeaza ca tara noastra se confrunta cu cele mai multe cazuri de infarct din Europa. Din cauza bolilor de inima, romanii mor in medie cu 15 ani mai devreme decat francezii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne ca esti in pragul unui infarct