Semne ca esti alergica la bijuterii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alergie la bijuterii

Poate suna bizar, dar alergia la bijuterii este o problema pe care multe persoane o au. Iata cum se manifesta aceasta alergie care poate sa apara din cauza nichelului care intra in compozitia bijuteriilor.

Ai aceste simptome? inseamna ca esti alergica la bijuterii
Daca dupa ce porti cercei obseri ca ti s-au inrosit urechile, atunci poate fi un semn al alergiei la bijuterii. De asemenea, tot alergia poate fi responsabila daca dupa ce porti un colier iti apare o eruptie cutanata in jurul gatului. De vina poate fi alergia la nichel. Se pare ca alergia la nichel este una dintre cele mai raspandite alergii cutnate. si asta pentru ca este inclus in componenta mai multor obiecte. Printre ele se numara bijuteriile, telefoanele mobile, monezile, ramele de ochelari, cataramele si multe alte obiecte pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Simptomele acestei alergii apar de regula dupa 12 – 48 de ore de cand ai intrat in contact cu nichelul. Mancarimea, roseata, inflamatiile de la nivelul pielii sunt unele dintre cele mai comune simptome. Daca le ai si tu dupa ce ai purtat bijuterii, este un semn ca poate fi vorba despre o alergie.

Este important sa se ia masuri imediat. Asta pentru ca alergiile netratate pot distruge pielea, a carei culoare se va inchide. De asemenea, in unele locuri pielea poate crapa. In cele mai multe cazuri, eruptia cutanata provocata de alergia la bijuterii apare numai in locul in care acestea au intrat in contact cu pielea. Doar in cazurile foarte grave, acea eruptie se poate raspandi. Iar daca transpiri, atunci situatia poate deveni mult mai neplacuta.

Daca te confrunti cu astfel de situatii, vizita la medic este recomandata. Dermatologul poate stabili daca ai dezvoltat sau nu o alergie la nichel. in acest sens, va aplica pe pielea ta anumite cantitati mici de nichel, cu ajutorul unor plasturi care vor fi lasati pe piele pentru 48 de ore. in cazul in care este vorba despre o alergie, atunci vor aparea simptomele. in unele situatii este posibil sa fie necesare mai multe teste.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne ca esti alergica la bijuterii