Semne banale care trebuie sa te trimita la dermatolog

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dermatolog

Exista unele lucruri care, desi pot parea niste afectiuni banale, pot fi niste semne evidente ca trebui sa mergi la dermatolog.

Iata 5 semne ca trebuie sa mergi la dermatolog, de urgenta:

1. Ochi rosii si iritati

In spatele ochilor rosii si iritati se poate ascunde o infectie a membranei oculare, numita conjunctivita.„Orice afectiune sau simptom care implica mucoase sau membrane, inclusiv cele din jurul ochilor, necesita o vizita la dermatolog”, sustine Adam Friedman, profesor si cercetator al Scolii de Medicina si Stiinte Medicale a Universitatii George Washington.

2. Par deteriorat

Matreata sau scalpul iritat pot fi tratate de dermatolog. Acesta te poate sfatui in legatura cu ce tip de sampon ar trebui sa folosesti. Daca te confrunti cu un inceput de chelie, este necesar sa mergi la dermatolog, ca sa poti sa iti pastrezi podoaba capilara.

3. Unghii fragile

Unghiile care isi modifica des culoarea si se rod singure fiind foarte sensibile la atingere merita o examinare apropiata. Acestea pot indica deficiente nutritionale sau tulburari tiroidiene, dupa caz, spune dr. Friedman.

4. Dureri la nivelul gurii si buze crapate

Ulcerul aftos poatea sa iti indice probleme cu sistemul imunitar, cum ar fi tulburarile gastro-intestinale. Este bine sa mergi la dermatolog, chiar daca buzele crapate iti pot parea o problema banala.

5. Stare depresiva

Daca nu stiai, problemele de ordin dermatologic pot sa fie o manifestare a stresului si a tulburarilor de ordin emotional. Conform unui studiu al cercetatorilor americani, exista o legatura puternica intre psoriazis si depresie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne banale care trebuie sa te trimita la dermatolog