Semne ale depresiei ce nu trebuie ignorate niciodata

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru depresia

In ciuda faptului ca depresia este des intalnita, lumea tinde sa o ignore, in speranta ca lucrurile vor redeveni normale. Insa, cu cat aceasta este mai mult ignorata, cu atat mai mult rau iti poate face, ajungand sa te distruga. Iata 4 semne ale depresiei ce nu trebuie trecute niciodata cu vederea:

1. Lipsa de interes. Incapacitatea de a te bucura de lucrurile ce altadata iti faceau placere, cum ar fi hobby-uri sau iesirile cu prietenii, pe langa lipsa de interes in activitile uzuale, este un semn al depresiei. In vocabularul unei persoane depresive se gasesc des expresiile “nu ma intereseaza“, “nu imi pasa“. Lipsa de interes duce la retragere, la izolare, si cum nimeni nu poate trai singur si fericit, urmatorul pas este depresia.

2. Oboseala si somnolenta. Fie ca persoana in depresie este sau nu constienta, gandurile negative din mintea acesteia tind sa dea nastere tulburarilor de somn. Tulburarea cel mai des intalnita, ce afecteaza majoritatea persoanelor, este insomnia. Intrucat persoana in cauza nu se poate odihni suficient, pe masura ce oboseala creste, energia scade, totodata scazand si lipsa de motivatie a acesteia, nefiind capabila sa duca nici cele mai mici sarcini la bun sfarsit. Astfel, apare agitatia, sentimentul de vinovatie si de neputinta.

3. Lipsa de concentrare. Pe langa indiferenta si oboseala, o persoana depresiva poate fi afectata de probleme de memorie si concentrare, chiar si in cele mai banale situatii. In general, lipsa de concentrare e cauzata de capacitatea scazuta de a gandi, de a lua o decizie sau de a isi mentine atentia.
 
4. Pesimism constant. In mintea unei persoane aflata in depresie, pesimismul si gandurile negative sunt prezente in mod frecvent. Asteptarile de la sine si de la ceilalti sunt din ce in ce mai mici, gandurile negre ii vor acapara mintea iar micile tristeti vor deveni din ce in ce mai mari, pana la ganduri sau chiar tentative de suicid. In lume, la fiecare 40 secunde, o persoana se sinucide iar alte cateva au tentative de a-si termina viata. Cu ajutorul unui psihoterapeut, a unui tratament si a credintei in propria persoana, depresia poate fi vindecata.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne ale depresiei ce nu trebuie ignorate niciodata