Semne ale alergiei la mancare

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Anumite alimente iti provoaca adevarate batai de cap, greata, chiar indigestie. Alergia la anumite alimente apare atunci cand incepi sa te comporti anormal decat ar trebui dupa ce te-ai hranit. Deseori, aceste alimente provoaca la cateva minute sau ore dupa consum stari de anxietate si episoade depresive. Alergiile alimentare apar inainte de varsta de 4 ani. La aceasta varsta, sistemul digestiv, precum si cel imunitar, nu sunt inca mature si devin, astfel, susceptibile la alergii. In situatii mai rare, unele persoane pot avea reactii alergice la aditivi alimentari, precum sulfiti, tartrazina si salicilati. Acestia pot provoca un soc anafilactic sau o criza de astm. Iata si alte semne ale sensibilitatii/alergiei la alimente: 

Stari de oboseala si cascat. Aceste stari de oboseala combinate cu anxietatea si depresia pot fi cauzate de hipoglicemia reactiva, adica zaharul din sange oscileaza periculos de instabil.

Dureri de cap si migrene cronice. Este un alt semn ca nivelul de zahar din sange oscileaza drastic. Exista anumite alimente care sunt cunoscute ca declansatoare de dureri severe de cap precum ciocolata sau chipsurile (din cauza monoglutamtului de sodiu).

Gaze, eructatie, balonare. Acestea pot fi cauzat de sensibilitatea la gluten, intoleranta la lactoza sau fructuoza sau dezvoltarea peste normal a florei intestinale din intestinul mic.

Constipatie cronica. Potrivit statisticilor aproape 65% din populatia globului are dificultati in a digera lactoza dupa perioada copilariei, ceea ce duce la constipatie. In plus, multi nutritionisti recomanda consumarea cu moderatie a lactatelor, mai ales persoanelor predispuse la probleme cu tranzitul intestinal.

Dureri musculare si articulare. Inflamatiile din corp sunt sporite de deficitul de zinc. Incearca sa elimini din dieta ta, pentru o perioada, cartofii, rosiile, vinetele si ardeii – solanaceele, pentru a testa daca se amelioreaza durerile articulare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semne ale alergiei la mancare