Semintele de in fac minuni pentru piele

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de in

In Roma antica, semintele de in erau apreciate pentru eficienta lor terapeutica. Astazi, multa lume le evita, fiindca nu pot fi depozitate timp indelungat, din pricina continutului lor bogat de acizi grasi Omega-3. Interesant este faptul ca, tocmai datorita acestor acizi, ele pro­duc efecte benefice in nume­roase direc­tii, inclusiv a­co­lo un­de exista probleme dermatologice. Unul din­tre acizii grasi Omega-3, si anume acidul alfa-linole­nic, detine o pondere de 40%-60% in com­pozitia uleiului de in.

Luati zilnic cate o lin­gura de ulei de in sau ma­cinati doua lingurite de seminte si presarati-le peste mancarea gatita ori supa din farfurie. Daca preferati, le puteti inlocui cu boabe de ovaz, care au o actiune similara.

O sursa buna de acizi Omega-3 este si pestele, mai ales pestii grasi care traiesc in apele reci, asa cum sunt somonul si sardinele. O constatare demna de retinut au facut cercetatorii mexicani. Ei au descoperit ca la copiii in varsta de un an, ai caror mame mancasera peste de doua ori pe saptamana in perioada gravi­di­tatii, riscul de dermatita era cu 37% mai redus decat la cei ai caror mame se multumisera cu o singura masa de peste saptamanal.

Pentru a avea o piele mai sanatoasa, specialistii ne sfatuiesc sa consumam de doua ori pe saptamana pes­te gras: somon, macrou sau ton.

sursa: formula-as.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: semintele de in fac minuni pentru piele