Secretul pentru a nu te ingrasa de sarbatori

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Secretul pentru a nu te ingrasa de sarbatori

Zilele libere de la finalul anului este un prilej pentru a sta mai mult langa cei dragi, de a savurat multe bucate traditionale, insa ce se intampla cu sanatatea si silueta ta? Daca te-ai chinuit tot anul sa fii activ sa respecti un regim alimentar corespunzator si sanatos, bucatele din fata ochilor din perioada imediat urmatoare nu sunt tocmai in tonul echilibrat si armonios in care trebuie sa fie sanatatea ta.

Fii activ chiar daca esti in concediu
Daca te gandeai cu nerabdare la zilele in care sa stai acasa in pat, si sa nu faci absolut nimic inafara de a manca si a te uita le filme, ei bine, pe langa aceste cerinte ale tale incearca sa adaugi un singur lucru si anume: miscarea!

Starea de oboseala din organism este data cateodata si de circulata sangvina deficitara ce nu poate oxigena corespunzator intreg organismul si mai ales creierul. Dupa fiecare masa, mai ales acum in aceasta perioada, acorda-ti macar 30 de minute de a te plimba, fie chiar si prin jurul blocurilor daca nu ai un parc aproape. Invita-i pe cei dragi la o plimbare in parc, o vizita pe un traseu montan sau chiar la sala de sport macar pentru a va bucura de o sauna.

Hidrateaza-te corespunzator
Vinul este la loc de cinste, fie el fiert, fie sec, insa nu uita ca organismul tau are nevoie si de apa. Mesele copioase au nevoie de lichide pentru a ajuta organismul sa digere mai bine mancarea. Cele mai afectate organe in aceasta perioada sunt ficatul si stomacul. Astfel pentru a le ajuta sa functioneze corespunzator, ceaiul de papadie, anghinare, sunatoare sau coada calului nu ar trebui sa iti lipseasca din casa si de pe masa. Pentru fiecare pahar de alcool ofera-i organismului tau unul de apa. NU face excese alimentare si fii cumpatat, este sanatatea ta in joc.

Nu sari peste orele de odihna
Aceste 3 sfaturi sunt pilonii sanatatii tale. Chiar daca este sfarsitul anului, esti plecat in concediu sau pur si simplu stai acasa. Obisnuieste-te sa profiti de fiecare moment posibil sa te relaxezi si sa te odihnesti. Chiar daca ai musafiri, gaseste o portita astfel incat sa ii acorzi corpului tau mereu un moment de pauza. Fie ca alege-ti sa va uitati la un film sau sa depanati amintiri. Pe de alta parte nu face abuz de statul prea mult timp in picioare sau la orizontala, organismul tau este viu si are nevoie de ajutor din partea ta pentru a functiona corespunzator. Iar excesele nu ii sunt de folos dimpotriva.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: secretul pentru a nu te ingrasa de sarbatori