Secretul care ajuta la reglarea colesterolului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru semintele de chia

Anumite alimente consumate cu regularitate pot avea un impact benefic asupra corpului si activitatii cerebrale. Semintele de chia sunt recunoscute pentru puterea antioxidanta si pentru faptul ca accelereaza procesul de regenerare celulara.

Stimuleaza metabolismul
Au un continut bogat de fibre motiv pentru care imediat dupa ce le-ai consumat este indicat sa consumi foarte multa apa pentru ca sa poti beneficia de efectele sale pozitive, altfel te vei confrunta cu problema constipatiei.

Tine cont de faptul ca fibrele sunt responsabile in mare parte de capacitatea organismului de a mentine insulina in parametri normali, la buna functionare a intestinului si are si rol probiotic.

Regleaza colesterolul
Actiunea semintelor de chia este atat de puternica asupra organismului uman, avand posibilitatea de a reduce inflamatiile, de a regla nivelul de colesterol dar si de a tine tensiunea arteriala sub control.

Datorita continutului bogat de acid linoleic, sustine activitatea organismului de a asimla cu usurinta vitaminele A, D, E, K si Omega 3.

in plus protejeaza de aparitia diabetului zahar si a dislipidemiei adica apara organismul de grasimea excesiva.

O singura portie de seminte de chia consumate zilnic mai ales alaturi de iaurt iti va oferi o mai buna rezistenta in timpul antrenamentelor sportive, va stimula activitatea metabolica si va ajuta la grasimea mai rapida a tesutului adipos din zona abdominala.

Stiai ca semintele de chia impiedica degradarea pielii si sunt o buna alegere pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii? De asemenea, iti ofera un plus de calciu

Un element fundamental pentru sanatatea masei osoase, calciu este o componenta a semintelor de chia, pe langa magneziu si mangan. Benefice atat pentru oase cat si pentru activitatea musculara.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa le consumi este faptul ca are un nivel semnificativ de zinc, acesta este benefic mai ales pentru ca previne aparitia tartrului iar efectul antibacterian pe care il ofera te protejeaza de aparitia respiratiei urat mirositoare.

Sfat
Consuma semintele de chia imediat dupa ce le-ai adaugat in apa, suc sau iaurt si asigura-te ca bei suficienta apa pe tot parcursul zilei, mai ales ca ele isi tripleaza volumul si actioneaza la nivelul colonului, precum un burete gelatinos care va stimula peristaltismul, conform clicksanatate.ro. in felul acesta vei combate cu succes constipatia.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: secretul care ajuta la reglarea colesterolului