Secretele longevitatii oamenilor cu varste de peste 100 de ani

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oameni batrani

Paul Mobley a inceput proiectul sau inedit surprinzand imagini cu fermieri americani pentru cartea sa, „American Farmer“. Realizand ca majoritatea persoanelor fotografiate aveau peste 100 de ani, i-a venit o idee inedita, scrie businessinsider.com. „Am facut aproximativ 30.000 de poze pentru carte, iar in momentul in care m-am uitat peste ele, am realizat ca este o colectie de imagini cu centenari“, a declarat Mobley. Asa ca a decis sa dezvolte proiectul intr-o noua publicatie. Pentru ca batranilor le placea sa vorbeasca, sa spuna povesti si sa dea sfaturi, fotograful a inceput sa filmeze fiecare conversatie cu acestia. De multe ori vorbeau si o jumatate de ora dupa ce Robinson inchidea camera de filmat. „Pentru mine, era o conversatie intre doi oameni, camera fiind ultimul lucru la care ma mai gandeam. inregistrarea devenise irelevanta“, a spus fotograful.

Mandy Robinson din Louisiana si-a petrecut viata vizitand diferite orase mici, alaturi de sotia si cainele lor. El isi aminteste intalnirea cu o femeie de pe insula Rhode, care l-a invitat sa se alature pentru o gogoasa si cafea la magazinul pe care il detinea, pentru a sarbatori implinirea varstei de 60 de ani. De cand a implinit 100 de ani, magazinul a oferit gogosi gratuite cat timp aceasta a trait. Calatorind prin diferite locuri, au ajuns sa-si aprecieze cu adevarat orasul in care locuiesc.

Fiecare portret include o descriere a persoanei, povestea vietii acesteia si secretul care sta in spatele longevitatii sale. A ales sa faca fotografiile alb-negru, pentru ca privitorul sa se poata concentra asupra detaliilor portretului fiecarei persoane. Toate au fost incluse in noua sa carte, „If I Live To Be 100: The Wisdom of Centenarians“.

Cand au fost intrebati despre secretele longevitatii lor, fiecare a raspuns in mod diferit. Daca pentru unii dintre ei secretul unei vieti lungi este prietenia cu un animal de companie, altii au spus ca evitarea medicilor sau amestecuri inedite, cum ar fi bere si mar, i-a ajutat sa ajunga la aceasta varsta.   „Cand am inceput acest proiect m-am gandit ca nu vreau sa traiesc peste 100 de ani, sa fiu batran, bolnav si ursuz. insa, dupa aceasta experienta, pot spune ca nu doar ca m-au inspirat, dar m-au facut si sa-mi dau seama ca viata dupa 100 de ani este mult diferita decat am crezut pana acum“, a concluzionat fotograful Paul Mobley.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: secretele longevitatii oamenilor cu varste de peste 100 de ani