Scortisoara scade glicemia

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru scortisoara

Condiment utilizat inca din Antichitate, scortisoara nu numai ca ofera o aroma inconfundabila, usor picanta, unei bogatii de preparate culinare, dar contribuie si la echilibrarea glicemiei in timpul consumului de alimente. Responsabila de acest efect benefic ar fi cinamaldehida, ingredientul activ al scortisoarei. 

Aceasta promoveaza eliberarea insulinei, imbunatateste sensibilitatea la insulina si creste disponibilitatea organismului la acest hormon secretat de pancreas, potrivit unui studiu publicat in 2008. Reglarea nivelului de glucoza din sange si ameliorarea sensibilitatii la insulina ajuta la mentinerea unei greutati corporale normale, reducand si riscul de boli cardiovasculare. 

Pentru a avea parte de toate aceste beneficii, este suficient consumul unei singure lingurite de scortisoara, adaugata in cafeaua savurata zilnic, in iaurtul cu cereale integrale, in smoothie-uri etc. Scortisoara poate fi utilizata cu succes in dietele ce presupun eliminarea dulciurilor. Accelereaza procesul de metabolizare a zaharurilor din organism si reduce foamea, in special pofta de dulce care, stim foarte bine, duce la acumularea kilogramelor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scortisoara scade glicemia