Schisandra - de mare ajutor in afectiuni variate

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Schisandra este o planta speciala, nu doar pentru ca are gust acru, dulce, iute, acru si amar, in functie de partea pe care o consumi, ci si pentru ca are beneficii extraordinare. Schisandra se mai numeste „planta cu cinci arome” pentru ca semintele sunt picante si amare, restul fructului fiind dulce, sarat si acru. Are frunze ovale, iar fructele sunt prinse in ciorchini si au culoare rosie. Beneficiile ei pentru sanatate se datoreaza continutului de fitosteroli, vitaminele C si E, uleiuri esentiale si saruri minerale. Efectele sale terapeutice sunt in cazuri de: alergii, astm, bronsita, diabet, boli de ficat, infectii, tuberculoza, cancer.

Pentru ce este buna:

1. Detoxifiere
Ficatul are nevoie de purificare, iar planta de Schisandra il curata si protejeaza foarte bine. In plus, Schisandra este benefica pentru sistemul psihic si previne stresul, o cauza principala a bolilor de ficat.

2. Dupa chimioterapie
Pune pe picioare organismul slabit dupa acest tratament invaziv, pentru ca ajuta sistemul imunitar.

3. Regleaza glicemia
Schisandra aduce nivelul de zahar din sange la nivel normal, astfel ca este foarte buna pentru bolnavii de diabet.

4. Este tonic sexual
Planta Schisandra este un tonic in general, ajuta corpul sa isi pastreze energiile, dar e si un tonic sexual, caci imbunatateste secretia fluidelor sexuale si creste performantele sexuale la barbati.

Planta de Schisandra se poate consuma sub forma de infuzie, pudra, decoct, tinctura sau se mananca fructele ca atare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: schisandra - de mare ajutor in afectiuni variate