Scapa rapid de afte

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Trucurile bunicii va pot ajuta sa scapati în cîteva minute de enervantele afte. Adesea recurente, aftele afecteaza 60% din populatie cel putin o data în timpul vietii. Desi cauzele ramîn neclare, medicii sînt de acord ca focarele aftoase sînt favorizate de proliferarea bacteriilor sau a virusurilor. De asemenea, sînt implicate traume orale, stres, fumat, alergii, modificari hormonale la femei, consumul anumitor alimente, deficiente de vitamine. Aceste ulceratii albicioase care apar pe membrana mucoasa a gurii, limbii sau interiorul obrajilor ne pot afecta vorbirea, masticatia si înghitirea.

Aftele se vindeca de obicei dupa cîteva zile. Daca persista, exista remedii naturale care vor accelera vindecarea si vor preveni recidivele. Apa de gura cu apa fierbinte si sare. Dezinfecteaza zona afectata, amelioreaza durerea si faciliteaza vindecarea. Sarea are calitati antiseptice, antiinflamatorii si de vindecare. Bicarbonat de sodiu sau argila verde. Se dilueaza într-un pahar cu apa calduta. Se amesteca si se face gargara de 3 pîna la 4 ori pe zi.

Lamîie. Este bine cunoscut faptul ca lamîia ajuta la neutralizarea acizilor si usureaza infectiile orale, gratie proprietatilor antiinflamatorii. Se amesteca sucul unei lamîi proaspate cu un pahar de apa calda si se clateste gura de trei ori pe zi. Acest lucru poate ustura un pic la început, dar senzatia va scadea treptat. Efectul lor anestezic asigura o ameliorare reala prin amortirea terminatiilor nervoase, ceea ce limiteaza raspîndirea durerii.

Lemn dulce. Cunoscut ca agent de cicatrizare cu proprietati antiinflamatorii, lemnul dulce este excelent împotriva epidemiilor de febra aftoasa. Ceai negru. Bogat în taninuri, ceaiul negru are proprietati analgezice si astringente, care usuca ulceratiile din gura. Infuzati un plic de ceai negru si apoi aplicati punga umeda pe afta, pentru cîteva minute. Piatra acra. Este un izvor de saruri minerale! Este suficient sa frecati afta cu piatra. Dupa cîteva ore nu mai ramîne nimic. Salvie. E un analgezic, daca se freaca afta cu aceste frunze. Reînnoiti operatiunea pîna la ameliorarea durerii.

Otet de cidru. Încercati sa faceti gargara cu un decoct de cimbru amestecat cu otet de cidru. Înmuiati un tampon de bumbac, tamponati leziunea. telina. Pentru usurarea durerii, mestecati cîteva frunze de telina sau busuioc. Ulei de dafin. Puteti unge ranile cu ulei esential de dafin sau de arbore de ceai sau ulei de masline. Aloe sau propolis. Gelul de Aloe vera si propolisul ucid germenii si reduc durerea. Vitamina E. Aplicati ulei de vitamina E pe afte.

Evitati consumarea de alimente prea acide, picante sau sarate, ciocolata, nuci, crustacee, citrice, care vor accentua durerea. 
Consumati alimente bogate în vitaminele C, B, B12, B-6, complex B. Mîncati iaurt cu probiotice pentru a restabili echilibrul bacterian în cavitatea bucala. Beti multa apa. Mentineti o buna igiena orala. În cazul în care durerea se intensifica si leziunile sîngereza, mergeti la medic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scapa rapid de afte