Scapa de respiratia urat mirositoare fara medicamente

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru respiratie urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este o problema cu care ne confruntam cu totii, indiferent de nivelul de igiena pe care il avem. Tocmai de aceea medicii au cautat solutii naturale pentru a scapa de aceasta problema.

Cauzele respiratiei urat mirositoare
Cele mai importante sase cauze ale respiratiei urat mirositoare sunt: medicamente, infectiile tractului respirator, respiratul pe gura (cei care respira mai mult pe gura au un un nivel de saliva mai scaut, care provoaca uscarea gurii si un miros neplacut), obezitatea, lipsa carbohidratilor din alimentatie, anumite probleme medicale (un miros urat al gurii poate semnala probleme cu rinichii, sau chiar un diabet de care nu ai habar.

Chiar si anumite tipuri de cancer pot produce substante pe care organismul le transforma in respiratie urat mirositoare. La halena mai pot contribui si arsurile stomacale).

Solutii naturale pentru combaterea respiratiei urat mirositoare:

1. Frunzele de patrunjel
Mestecarea frunzelor de patrunjel duce la anihilarea bacteriilor din gura si poate fi o solutie pe termen scurt. Nu s-a demonstrat stiintific ca acesta metoda are efecte pe termen lung, insa ajuta cu brio atunci cand sunteti grabiti sa gasiti o solutie.

2. Fisticul 
Fisticul este un alt aliment-minune, deoarece are proprietati antiseptice si poate scadea aciditatea din cavitatea bucala. Un studiu a demonstrat ca mestecarea de fistic scade cantitatea de bacterii din cavitatea bucala, ceea ce ar putea duce si la ameliorarea mirosului neplacut.

3. Apa de gura
Apa de gura, recunoscuta pentru calitatea de a distruge bacteriile, este una dintre ele mai uzuale metode de a scapa de respiratia urata. Se pare ca cea mai buna solutie nu e cea din comert, ci un amestec lichid pe baza de clor si zinc.

4. Bicarbonatul de sodiu
Eficient si in albirea dintilor, bicarbonatul de sodiu este bun si pentru a elima mirosurile neplacute din gura. Este recomandat sa aveti un periaj cu o pasta de bicarbonat (1 lingurita de bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de apa) si mai apoi sa periati dintii cu pasta de dinti.

1. Vizitele regulate la cabinetul medicului dentist va pot ajuta sa scapati de aceata problema.

2. Consumati apa cu regularitate. Pe langa faptul ca este necesara vietii, apa ajuta gura sa nu se usuce si astfel previne aparitia bacteriilor.

3. Nu va incepeti ziua cu tigara si cafeaua pentru ca puteti inrautati situatia. Incercat inainte de aceste doua vicii sa luati micul dejun.

4. Ori de cate ori aveti ocazia efectuati un periaj profesional la cabinetul medicului dentist.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scapa de respiratia urat mirositoare fara medicamente