Scapa de raguseala fara medicamente

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru raguseala

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să te trezeşti fără voce, cu durere şi roşeaţă în gât. Până să ajungi la medic şi la farmacie, îţi pot fi de folos remediile din natură.

Şodou, balsam pentru gât

Acţionează ca un balsam pentru gât, având puternice efecte calmante asupra mucoasei iritate. Este vorba despre şodou. Într-un bol, pui un gălbenuş şi două linguriţe de miere, apoi baţi până când se omogenizează.
Pui la încălzit 100 ml de lapte și-l torni peste pasta de ou, amestecând continuu. Remediul se administrează de două ori pe zi.

Ridiche neagră

Dacă eşti răcit şi ai răguşit, apelează la ridichea neagră, bogată în vitaminele A, B şi C. Scobeşti o ridiche de mărime potrivită, apoi umpli golul format cu câteva linguriţe de zahăr.
Laşi 24 de ore  la macerat, într-un loc întunecat, ca să se formeaze un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până când te lasă durerea de gât.

Ceapă

Eficienţă împotriva răguşelii are şi ceapa, datorită proprietăţilor ei calmante şi expectorante. Cureţi de foi o ceapă potrivită, apoi o pui la fiert, zece minute. Îndulceşti ceaiul cu o linguriţă sau două de miere. Remediul se administrează de trei ori pe zi.

Infuzie de cimbru

Infuzia de cimbru, plantă medicinală bogată în taninuri, uleiuri vegetale şi mucilagii, îţi va reda vocea. Pui două linguriţe de cimbru mărunţit într-o cană, apoi torni apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care bei. Infuzia se consumă o dată sau de două ori pe zi, până la vindecare.
Dacă eşti răguşit, nu bea băuturi acidulate, prea reci sau prea fierbinţi şi renunţă la fumat. Fereşte-te, de asemenea, de alimentele picante, pentru că irită gâtul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: scapa de raguseala fara medicamente